Switch Pro Controller har problem med Tetris 99

Thord D. Hedengren
Artiklar

Att jag gillar Tetris 99 är ingen hemlighet, det är en ypperlig tolkning av spelets i grunden ganska enkla modell. Vad jag, lite oväntat, har svårare med är Switch Pro Controller. Inte överlag, det är en ypperlig handkontroll, men styrkorset är inte vad det borde vara.

Ja, Nintendo har gjort ett sladdrigt styrkors. Världen är uppenbarligen upp och ned.

Problemet är enkelt. I Tetris 99 (och många andra Tetris-versioner) kan du välja att släppa din bit hårt, utan kontroll, pang rakt ner, genom att trycka uppåt på styrkorset. Trycker du nedåt så faller biten snabbare, men uppåt är omedelbart. I ett spel där hastighet är allt så är det ett måste, annars kommer du helt enkelt på efterkälken och då blir du attackerad av övriga spelare.

Switch Pro Controllers styrkors lyckas ibland läsa såväl vänster som höger, som snett upp till vänster eller höger. Pang säger det, biten landar direkt, i regel inte alls där den skulle för du höll ju på att flytta den rätt horisontellt.

Fan, säger du. Om och om igen.

Det är synd, för Switch Pro Controller är så bra i övrigt. Jag gillar den verkligen, men styrkorset är inte helt hundra. För många spel kommer det inte vara viktigt, men just uppåt har en så definitiv betydelse i Tetris 99 att du måste stänga av funktionen (och inte vara snabb nog), eller acceptera att det händer lite då och då. För mig gick det så långt att jag började spela främst handhållet.

D6F64829 D65B 4978 B6DC 7F83B10DAAFD

Tills jag köpte en 8bitdo SN 30 Pro 2. Motsvarande modeller fungerar säkerligen lika bra. Den är kanske i minsta laget för mina labbar, men styrkorset är fenomenalt, och problemet är löst: Tetris 99 kan spelas på dumburken igen.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0