Spelbloggen

Etikett: Dark Souls

Ett Nintendo Direct i miniformat

Förra veckans Nintendo Direct var inte riktigt den explosion av nyheter jag hade hoppats på. Så mycket var tydligt redan från videosändningens titel: Nintendo Direct Mini. Nintendo har tidigare använt Mini-monokert till event som är lite kortare och bjuder på lite mindre nyheter,

👉 Läs vidare

Därför skäms jag inte att vara sämst på TV-spel

Det finns ett inbyggt antagande hos en del att du som spelskribent ska vara en skicklig spelare. Du ska klara spelen på högsta svårighetsgraden, gärna till 100% också när du ändå är igång.

👉 Läs vidare

Julens retroupplevelse: Adventures of Lolo 3

Julen är en högtid då många reser hem till familjen eller hälsar på släkten ute på vischan. Vid sådana tillfällen har vissa av oss turen att råka stöta på våra egna gamla spelkonsoler i huset där vi växte upp.

👉 Läs vidare

Om Spelbloggen fick spellov

Den här veckan har strax under en miljon svenska grundskoleelever läslov – det som tidigare var känt som höstlov. Tanken med läslovet är att det ska uppmuntra skolelever att läsa mer, och ge dem en veckas fritid under vilken de kan läsa precis vilka böcker de vill.

👉 Läs vidare

Så gick det för brädspelet Dark Souls

Minns ni Kickstarter-kampanjen för brädspelet Dark Souls? Vi skrev om detta tidigare här, och nämnde då att de begärda ~620 000 kronorna på bara några dagar hade blivit drygt tolv miljoner riksdaler.

👉 Läs vidare

Dark Souls fungerar tydligen som serie också

Vi rapporterade nyligen om Dark Souls som brädspel, och vilken otrolig Kickstarter-succé det blev. Fenomenet sträcker sig dock bortom just spel, då Titan Comics första nummer av den fristående Dark Souls-serien har sålt helt slut.

👉 Läs vidare

Dark Souls blir brädspel och guldgruva

Spelserien Dark Souls, som inleddes med det något svåruttalade Demon’s Souls, har egentligen alla förutsättningar i världen för att passa som brädspel. Det tyckte Steamforged Games också, som slog skallarna ihop och presenterade projektet,

👉 Läs vidare

Dark Souls i förstaperson

Skönheten med PC-spelande ligger bland annat i alla de moddar som släpps till olika spel. Här är en till toksvåra Dark Souls, som förvandlar mardrömsresan till en i förstapersonsperspektiv istället för tredje.

👉 Läs vidare

Dark Souls – det som ska vara så svårt

Till namnet lät Dark Souls ungefär lika spännande som att tvingas stå på huvudet och headbanga samtidigt. Allt snack om att det skulle vara så utmanande, så ”idiotsvårt” att Petter Hegevall dömde ut det som ”svintrist”

👉 Läs vidare