Spelbloggen

Etikett: Doom

Bethesdas nyversioner av Doom och Doom II krävde ett Bethesda-konto för att få spela, något som nu tagits bort. Bra där, men ack så mycket skit man får för de här versionerna, inte minst för musiken som tydligen rullar i fel hastighet…

Bethesda släpper Doom-klassikerna, kräver Bethesda.net-konto

Åh, Bethesda. Det är inte så svårt att inte vara ondskefull, men ni verkar ha lite svårt att låta bli.

Bra sak: Doom, Doom II samt Doom 3 är släppta till PS4,

👉 Läs vidare

Sigil är Dooms femte kapitel

Doom, originalet alltså, fyller 25 bast i år, och självfallet ska det firas med ett femte kapitel.

Ja, ett 25 år gammalt spel får en expansion. Den heter Sigil och är signerad John Romero,

👉 Läs vidare

Därför passar shooters mig perfekt

Jag har alltid haft en förkärlek till shooters, eller FPS som det ofta kallas. Mycket av det har givetvis sin förklaring i de avtryck spel som Quake och Doom satte i mina ungdomsår.

👉 Läs vidare

Vad hände med äpplena?

Det finns en anledning till varför Irrational Games sysslar med spelutveckling istället för att sälja frukt. Men vi tar det från början.

Som spelare njuter jag tämligen ofta av omgivningarna i spel.

👉 Läs vidare

Spelåret 2016 enligt Rickard

Jag vet inte om 2016 stod ut särskilt mycket för mig personligen. Det blev ganska precis som förra året. Lite spel från och till under de senare timmarna, eftersom livet som småbarnsförälder inte alltid tillåter så mycket annat.

👉 Läs vidare

Spelåret 2016 enligt Anders

2016 var ett riktigt skitår på många sätt och vis, men vi spelare hade åtminstone en uppsjö av trevliga spelupplevelser att hämta tröst från. Mellan indiespel på PC och storsläpp på konsoler så kändes det som att det släpptes något nytt och intressant varje vecka under året – även under de traditionellt torra sommarmånaderna.

👉 Läs vidare

Kan det köra Doom?

En hyggligt långtgående trend är och har varit ifall en maskin av något slag kan köra Doom. Det gamla klassiska datorspelet från Id Software, om det behöver nämnas. För er som inte känner till det så har Doom av någon outgrundlig anledning blivit utgångspunkten och måttstocken för hur ”duglig”

👉 Läs vidare

Skrivet om spel: Masters of Doom

De började som goda vänner och nära medarbetare, och slutade som bittra fiender. Däremellan gjorde de ett stort och bestående avtryck i det område de ägnade sina liv åt. Boken Masters of Doom av David Kushner handlar dock inte om Paul McCartney och John Lennon,

👉 Läs vidare

Om Spelbloggen fick spellov

Den här veckan har strax under en miljon svenska grundskoleelever läslov – det som tidigare var känt som höstlov. Tanken med läslovet är att det ska uppmuntra skolelever att läsa mer, och ge dem en veckas fritid under vilken de kan läsa precis vilka böcker de vill.

👉 Läs vidare
Äldre Inlägg »
Sida 1 av 3