Spelbloggen

Etikett: E3 2021

Diablo II: Resurrected kommer den 23 september

Visst ser Diablo II: Resurrected härligt styltigt ut, som jag minns det, trots den uppgraderade grafiken och musiken?

Släpps den 23 september till PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PS4, PS5, och Switch, med synk av spardatan och stöd för 4K där det går, samt upp till åtta spelare i co-op. Och pallar du inte den nya grafiken? Byt till den gamla, med 800×600 pixlars upplösning…!

Starfield får teasertrailer och släppdatum

Bethesda Game Studios är mest kända för The Elder Scrolls och Fallout, men möjligen kan deras kommande Starfield tals om med samma vördnad. Kolla teasertrailern nedan:

Föga förvånande släpps Starfield enbart till Xbox Series X|S samt Windows-maskiner, ett direkt resultat av Microsofts köp av Bethesda. Och ja, det blir Xbox Game Pass från släppdagen, vilket är den 11/11 -22 – ett snyggt datum om något.

Nu verkar E3-schemat vara komplett. Planera ditt tittande med hjälp av Spelbloggens lista med svenska hålltider. Kaffe rekommenderas…

PC Gaming Show, den del av E3 som fokuserar på spel till PC, har fått en starttid, nämligen 23:30 den 13 juni. Ja, E3 är en hel del nattugglande. Vi har uppdaterat vår sammanställningspost med de svenska hålltiderna.

Här är hålltiderna för E3 2021

Spelmässan E3, som förstås är online i år med, är runt hörnet. Här är hålltiderna för dig som vill kolla in alla streams och så. Vissa av sändningarna kan ses i respektive företags egna kanaler,

👉 Läs vidare

På tisdag får vi veta mer om Playdate

Panic lovar att berätta mer om sin kommande handvevskonsol Playdate den 8 juni 16:00. Sänds på Youtube:

Nytt är i alla fall att det blivit dubbelt så mycket lagring (från 2 GB till 4 GB) och säsong 1 av spel, som levereras över wifi, har vuxit från tolv till 24 stycken. Alltid något. Vi vet ännu inte när vi kan beställa Playdate, som nu ska kosta $179 (knappt 1500 kr) och inget annat, men snart så…

Nintendo har utannonserat att deras Nintendo Direct under E3 blir den 15 juni 19:00, med efterföljande maraton-Treehouse-sändning, som vanligt. Men räkna inte med någon Switch Pro eller så, det rör sig om runt 40 minuter Switch-spel och inget annat.

Årets E3 är en onlinehistoria, förstås, och därför är det föga förvånande att diverse events börjar utannonseras. Från Microsofts sida blir det ett sådant om såväl Xbox som Bethesda, den 13 juni 19:00 svensk tid. De kallar det för Xbox & Bethesda Showcase, och vi kan nog räkna med en hel del spel, kanske rentav Starfield…?

Spelmässan E3 ställdes in förra året, precis som alla andra konferenser som samlar en väldig massa människor på liten yta. I år ska det bli någon form av E3-upplevelse, men det blir ingen fysisk tillställning, något som användaren Rösti på Resetera-forumet grävde fram ur en presentation på lacity.org. Ingen är förstås chockad över detta.