Spelbloggen

Etikett: Ensamma vargen

En ljus framtid

Jag minns tiden då allt var nattsvart. Rollspelen var döda. Nu var det över. Ingen räddning stod att finnas. Marknaden höll på att svälta ihjäl. Det var under denna tid som gav jag ut mitt första egna rollspel,

👉 Läs vidare

Vampire: Prelude

Vampire: Prelude är en interaktiv roman som utspelar sig i White Wolfs World of Darkness. Du tar rollen den nyskapade vampyren Chase som dessutom är thinblooded. Det sistnämnda är en vampyr som är svagare än vanliga vampyrer eftersom han står långt bort från den stora vampyrskaparen Kain.

👉 Läs vidare

Annorlunda spelupplevelser

Jag är så gammal att VHS-kassetterna var ett vanligt inslag i mitt liv. När DVD introducerades till allmänheten så var det inte den knipskarpa kvalitén eller det faktum att jag inte längre behövde oroa mig för att kassettbandet skulle fastna i VHS-spelaren som sålde mig på det.

👉 Läs vidare

Tack för allt, Joe Dever

Det var under det tidiga 90-talet som jag först kom i kontakt med Joe Dever. Jag var nybliven rollspelare och slukade allt som kom i min väg och hade den ikoniska loggan från rollspelsföretaget Äventyrsspel på sig.

👉 Läs vidare

GothCon XL: Mötet med Dever

Spelkonventet GothCon hade fyrtioårsjubileum i år och hade många spännande aktiviteter på sitt schema. Under de närmsta dagarna tänkte jag berätta lite spontana intryck från konventet. Först ut är dock mitt möte med legenden Joe Dever.

👉 Läs vidare