Spelbloggen

Etikett: Fortnite

PlayStation-spelare gillar Fortnite

Apple och Epic är ju som bekant uppbundna i en juridisk historia om Apples regler för App Store. I grund och botten handlar det om att Epic inte vill betala 30% av intäkterna från sin försäljning till Apple,

👉 Läs vidare

För en vecka sedan släpptes Battle Royale-spelet Apex Legends, och Spelbloggen rapporterade då att det endast tog åtta timmar för Respawn Entertainment att övertyga en miljon spelare. Nu, en vecka senare, är summan uppe i hisnande 25 miljoner, med en bit över två miljoner spelare som drabbade samman samtidigt under helgen som var. Inga dåliga siffror. Och i skrivande stund har Apex Legends närmare fyra gånger så många tittare som FortniteTwitch. Är det ett kommande tronskifte vi bevittnar här?

10 miljoner såg DJ Marshmellos koncert – i Fortnite

Över tio miljoner Fortnite-spelare så DJ Marshmellos koncert i spelet Fortnite. Otroligt, även om konserten förvisso bara är dryga tio minuter lång.

Trots att Fortnite tagit det mesta av battle royale-scenens rampljus den senaste tiden så ska man inte glömma Playerunknown’s Battlegrounds. Nog för att spelet gått trögare på PC den senaste tiden (även om det vänt något sedan en månad tillbaka), men VG247 rapporterar att PUBG nu laddats ned över 200 miljoner gånger på mobil, och har över 30 miljoner dagliga användare. Dessutom omsatte spelet nyligen 43% mer än Fortnite på iOS, vilket väl får ses som en framgång i sig.

Wreck-It Ralph i Fortnite

Wreck-It Ralph har visat sig i Fortnite som ett litet påskägg. En liten hälsning till spelaren uppenbarar sig med jämna mellanrum för den som väntar fram skärmen i videon ovan.

Därför skäms jag inte att vara sämst på TV-spel

Det finns ett inbyggt antagande hos en del att du som spelskribent ska vara en skicklig spelare. Du ska klara spelen på högsta svårighetsgraden, gärna till 100% också när du ändå är igång.

👉 Läs vidare