Spelbloggen

Etikett: Japan

Switch har nu sålts i fler exemplar än PlayStation 4 i Japan, med drygt 8,1 miljoner sålda exemplar, vilket är runt 100 000 fler än PS4. Häftigast är förstås att det tog drygt två år att nå de här siffrorna, medan PS4:an funnits ute sedan februari 2014…! Famitsu har fler siffror.

Shenmue 3 mest efterlängtat 2019

Shenmue 3 är det mest efterlängtade spelet för i år. 2019, alltså. Åtminstone om man får tro IGN Japan, vars redaktion röstat fram titeln till förstaplatsen. En lista som även innehåller spel som Resident Evil 2, Anthem och Rage 2(!). Se hela topp 20-listan i klippet ovan, eller i listform här.

Julen var lyckad för Nintendo i Japan

Blott två spel på topp 10-listan på bäst säljande är inte till en Nintendo-plattform. Som om det inte vore nog så var Nintendo 3DS den bäst säljande hårdvaran, med knappt 209 000 sålda enheter.

👉 Läs vidare

Varför PS Vita hade mått bra av ett Monster Hunter

👉 Läs vidare

Köp Nintendo-historia i automat

I Japan, var annars, kan man för cirka 15-kronan köpa sig lite Nintendo-historia i form av små plastiga och tillika klassiska konsoler. Sexigt!

#nintendo #famicom history #gachapon pic.twitter.com/rYP9uEbUk8

👉 Läs vidare

Famicom 30 år idag

Hipp hipp hurra för Famicom, det vi i Sverige känner igen som NES eller Nintendo 8-bit. Idag, för 30 år sedan, släpptes konsolen i hemlandet Japan, och vilken succé det skulle bli. Det dröjde dock drygt 3 år innan maskinen skulle hitta till Sverige,

👉 Läs vidare

Vad japaner tycker om Xbox One

Microsoft håller på att göra en Wii U med Xbox One. Efter en darrig och ofullständig inledning har reaktionerna inte låtit vänta på sig. Internet har kokat, och kokar, över bristen på spel och avgifter för att kunna spela begagnat,

👉 Läs vidare

3DS ohotad etta, Wii U sjunker som en sten, PS Vita tillbaka till graven i Japan

Med senaste veckans försäljningssiffror (7-13 januari) från Japan börjar saker återgå någorlunda till det normala igen, efter jul- och nyårsrushen. Vad som står klart är att japanerna i vanlig ordning älskar Nintendo 3DS.

👉 Läs vidare

Sugen på alla japanska GBA-spel?

Just nu är en komplett samling med japanska Game Boy Advance-spel till salu på E-bay (totalt 795 spel). Tråkigt nog är det bara kassetterna som säljs, då de japanska förpackningarna oftast är ruggigt snygga.

👉 Läs vidare