Spelbloggen

Etikett: Kickstarter

Ny Dreamcast-kontroll

Det är inte varje dag vi kan skriva om Dreamcast i nyhetsform. För några dagar sedan drogs en Kickstarter-kampanj igång för en ny handkontroll, Next Gen Dreamcast Controller, till Segas sista konsol. Föga överraskande krossades målet på drygt 120 000 kr relativt omgående, och insamlingen är i skrivande stund uppe i närmare 680 000 kr. Med 24 dagar till godo.

Spelbloggen pratar med Wave Interactive om Buck

Det är inte helt säkert att du känner till Buck. Varken spelet eller hunden. Det är dock inte fullt så konstigt, främst med tanke på att spelet varken släppts än eller är någon hypad AAA-titel.

👉 Läs vidare

Så gick det för brädspelet Dark Souls

Minns ni Kickstarter-kampanjen för brädspelet Dark Souls? Vi skrev om detta tidigare här, och nämnde då att de begärda ~620 000 kronorna på bara några dagar hade blivit drygt tolv miljoner riksdaler.

👉 Läs vidare

Visual Novel om StarCraft: Brood War på gång

Sedan i höstas finns den ”visuella novellen” SC2VN – The eSports Visual Novel att köpa på Steam. Ett spel om den sydkoreanska StarCraft 2-scenen och livet som proffsspelare där. Någon uppföljare ingick aldrig i planerna,

👉 Läs vidare

Dark Souls blir brädspel och guldgruva

Spelserien Dark Souls, som inleddes med det något svåruttalade Demon’s Souls, har egentligen alla förutsättningar i världen för att passa som brädspel. Det tyckte Steamforged Games också, som slog skallarna ihop och presenterade projektet,

👉 Läs vidare

Lockar Kickstarter spelförläggarna till oldschool-RPG:n?

Obsidians Chris Avellone tror att framgången för retrolika rollspel på Kickstarter har öppnat ögonen för dylika titlar i de större spelförläggarnas ögon:

We have actually had companies reach out to us and go ’you know what,

👉 Läs vidare

Alpha Colony missade målet med $28

Kickstarter-fenomenet är inte alltid av godo. Det finns flertalet rosade berättelser om pengagränser som sprängs med råge, men precis som med online-poker, betting och andra liknande grejer finns det även en baksida.

👉 Läs vidare