Spelbloggen

Etikett: Kinect

New Xbox One Experience släpps till alla Xbox One-användare imorgon, och Microsoft har nu avslöjat att uppdateringen kommer att ta bort stödet för Kinect-gester i konsolens menyer. Tidigare har man kunnat använda gesterna till att förflytta sig mellan avdelningarna i gränssnittet. Enligt Microsofts Mike Ybarra var det dock nästan ingen som använde funktionen, och det är därför den ryker i morgondagens uppdatering. Konsolen kommer att fortsätta ha stöd för Kinect-röstkommandon.

Trumvirvel: Xbox One fungerar utan Kinect

En av undertecknads största bekymmer med Xbox One var Kinect-tvånget. Jag gillade aldrig sensorn till Xbox 360, och är inte ett dugg intressad (i nuläget) av den enorma kameran till Xbox One heller.

👉 Läs vidare

John Carmack om PlayStation 4, Xbox One och Kinect

Under John Carmacks keynote vid detta års Quakecon pratades det bland annat om hans åsikter kring PlayStation 4 och Xbox One. Och Kinect. Medan han lite tråkigt sa att de båda konsolerna var ”nära varandra”,

👉 Läs vidare

Oculus Rift och Kinect gör Paperboy rättvisa

Somliga av er minns säkert det klassiska Paperboy, till bland annat Commodore 64. Nu får det nytt liv, mycket tack vare Oculus Rift och Kinect.

👉 Läs vidare

Fabeln om Kinectresan


Hos många ärrade spelskribenter brukar Kinect-spel väcka ett visst förakt. De är spel som bäst passar barnfamiljer, men som inte har någonting i spelens finrum att göra. Fable är en spelserie som rollspelspuritaner rynkar näsan åt,

👉 Läs vidare