Kortspel från spelens värld

Spelbloggen
Annonser

Det finns gott om exempel på kortspel med fötterna i spelens värld. De flesta är varianter på Wizards of the Coasts klassiker, Magic the Gathering, vilket för övrigt har funnits i åtskilliga digitala varianter genom åren.

Störst just nu är Hearthstone, en lite enklare Magic the Gathering-variant (Magic är trots allt lite tufft att komma in i). Hearthstone kommer förvisso inte direkt från World of Warcraft, det populära och klassiska onlinespelet, men tanken är att det ska vara ett spel som spelas i World of Warcrafts värld, Azeroth. Spelet utspelar sig vid elden på ett värdshus (därav namnet), och där möts mer eller mindre kända karaktärer från World of Warcraft för att spela kort. Ja, det är väldigt långsökt, men den sociala aspekten – att träffas för att spela, och kanske satsa lite pengar – är ju precis vad vi pysslar med i dag. De flesta spelar förstås online i vår riktiga värld, och inte på ett värdshus, men väl på onlinecasinon. Då lämpar det sig väl med en välkomstbonus med Comeon, för lite socialt spelande var för sig.

Kortspelet Gwent kommer från The Witchers värld. Det finns till diverse plattformar men är inte alls lika stort som Hearthstone. Spelet, som faktiskt kan spelas i The Witcher 3: Wild Hunt, har dock en följarskara, så det kanske kan utmana på sikt. Gwent är inte heller lika gammalt som Hearthstone, vilket faktiskt kan vara en styrka när man ska ge sig in i ett digitalt kortspel. Det tar ju tid, och ibland pengar, att samla på sig tillräckligt många kort för att bygga en vettig lek att spela med. Är du med från början behöver du inte fundera så mycket, då är det bara att köra, för det är samma för alla. Att ta sig in i Hearthstone är inte alls omöjligt, men tröskeln är enormt hög för ett så gammalt kortspel som Magic the Gathering.

Även The Elder Scrolls-serien har ett kortspel, men det låtsas inte att det är något socialt samkväm som utspelar sig i Tamriel, spelseriens värld. Nej, The Elder Scrolls Legends är kort och gott ett kortspel med en story. Det har funnits några sådana genom åren, ett annat som sticker ut är det tredje Phantasy Star Online-spelet, som helt och hållet spelades med kort. Väldigt udda, med tanke på att föregångarna var ganska så traditionella actionäventyr som ju då spelades online. Lite annorlunda med andra ord! Phantasy Star Online-serien fick en riktig uppföljare som dessvärre inte finns att spela i Sverige. Däremot fick vi Phantasy Star Universe till Xbox 360. Det var tyvärr inte alls lika bra som Dreamcast-originalet.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0