Life is Strange

11 inlägg

Vardagliga saker i Life is Strange

Däremot var det ett par detaljer, riktigt vardagliga sådana, som verkligen fastnade. Betydelselösa å det grövsta, men än dock sådant jag av varierande anledningar hajade till över.

Årets största hype

Jag måste ventilera mina åsikter om årets största spelnyhet. Ni har säker förstås redan hört talas om det. De revolutionerande nyheterna spreds nämligen likt löpeld under förra veckan och det enda som alla talar om just nu är avslöjandet som skedde då. Ni förstår förstås vad jag talar om. Ni har längtat lika mycket som jag.

Det här spelar spelbloggarna i påsk

Det vankas påsk, vilket betyder bisarrt mycket godis med tillhörande äckelkänslor och illamående samt förstås ägg i mängder. En annan trevlig sak med påsk är alla lediga dagar vi får, vilket för Spelbloggens spelbloggare förstås innebär att det kommer spelas ett spel eller två.

Och så har man för mycket att spela igen

Det är faktiskt ganska angenämt att ha ett överskott på titlar man vill spela, för en gångs skull.
En bild från Mage: Prelude.

Annorlunda spelupplevelser

Nu skulle det gå att se filmer ur en specifik persons synvinkel eller upptäcka detaljer som enbart syntes från särskilda vinklar. Så blev det förstås inte, men kärleken och hoppet till mediums alternativa sätt att skildra narrativ har levt kvar hos mig.
Life is Strange är ett spel som får Robert att gråta

Recension: Life is Strange

Det finns spel som ligger på gränsen till perfektion. Life is Strange är ett av dem. På ytan må det se fantastiskt ut med en...
Life is Strange är ett spel som får Robert att gråta

Spelen som får mig att gråta

Det finns ett fullständigt orimligt machoideal som säger att män inte får gråta. Som en bekant brukar säga: ”Fuck that shit”. Klart män får gråta.

Spelbloggen presenterar Spel 223

Visste du att Spelbloggens egen Robert Jonsson driver en podcast om tevespel? Inte?

Spelbloggarnas topp tre 2015

2015 har kommit och gått, och med spel som Metal Gear Solid V, The Witcher 3, Undertale, Bloodborne, Halo 5, Dark Souls II, Super Mario Maker, Rise of the Tomb Raider, Fallout 4, Splatoon, och många, många fler fick spelare ett år som nästan kan mäta sig med det legendariska spelåret 1998. Det släpptes alldeles för mycket för att någon enskild person skulle hinna spela allt.
Livet är underligt... och fantastiskt underhållande.

Livet är underligt

Spelbloggens Maria och Robert fastnade båda för det episodbaserade spelet Life is Strange. Den sista delen släpptes nyligen och nedan finner du deras tankar om spelet, utformade lite som själva dagboken i spelet.