Spelbloggen

Etikett: Minecraft

Minecraft får ray tracing

Ray tracing är något som det talats mycket om senaste tiden, inte minst tack vare Nvidias senaste grafikkortsserie RTX. Få spel har dock visat stöd för tekniken hittills, men fler är på gång. Som Minecraft, exempelvis!

Minecraft: Nintendo Switch Edition

Minecraft: Nintendo Switch Edition är Minecraft i bärbart format – varken mer eller mindre. Antagligen vet du redan på förhand om det är något som intresserar dig. Om du är som jag så är det femte gången du köper det,

👉 Läs vidare

När man inte tycker som alla andra

Börja med att ta rubriken med en nypa salt, eller egenvald annan krydda. Dock går det inte att komma ifrån att det ibland finns en vedertagen, mer objektiv syn på vissa spel. Spel som man gör bäst i att inte ifrågasätta vid vissa spelifierade vattenhål på nätet.

👉 Läs vidare

Notch, en fallen hjälte

Sverige är välsignade med många bra spelskapare, vilket gjort att vi fått många fantastiska spel. En av de absolut största namnen är Markus ”Notch” Persson, skaparen av Minecraft. Jag får erkänna att jag inte spenderat väldigt många timmar i Minecrafts värld,

👉 Läs vidare

Nu är det väl kanske inte så många som tror att Minecraft börjat bli passé, men åtminstone undertecknad tycker ändå att det låter lite mindre om spelet numera. Kanske hänger jag i fel kretsar, för nu kan vi läsa i en oerhört matig New York Times-artikel att spelet säljer ca 10 000 exemplar om dagen. Om dagen. Läs det igen. Om dagen! Fortfarande. Det är ju ganska hyggliga siffror, eller hur?

Minecraft-Jeb lär unga koda i Kalle Anka

Jens Bergensten, chefsutvecklare på Mojang och för många kanske mer känd som ”Jeb”, ska i kommande nummer av Kalle Anka & Co dela med sig av sina bästa kodartips. Tidningen kommer att under fyra veckor köra en lättare kodskola,

👉 Läs vidare

Längtar du efter Minecraft men har bara en Wii U? Då behöver du bara vänta till den 17 december, för då släpps spelet på eShop, för runt trehundringen verkar det som.

Telltales tolkning av Minecraft

Det är sedan tidigare känt att Telltale Games skulle göra ett spel i Minecrafts värld, men det har dock varit väldigt tyst om det… fram tills nu i helgen. Minecraft: Story Mode (fantastisk titel,

👉 Läs vidare

Spelen jag vill se på Oculus Rift

För någon vecka sedan undrade Rickard om du hade en dator som var redo för Oculus Rift. Det har inte jag, men det har inte hindrat mig från att testa teknologin ändå.

👉 Läs vidare

Mac promenerar tills Minecraft tar slut

Vi har alla våra hobbyer. Pseudonymen Kurt J. Mac från Chicago vill nå Far Lands i Minecraft, när spelet buggar ur. Han har traskat sedan den 28 mars 2011 och dokumenterat det hela i en Youtube-kanal med nästan 325 000 prenumeranter.

👉 Läs vidare
Äldre Inlägg »
Sida 1 av 3