MMO

MMO är den gängse förkortningen och tillika genren för onlinespel, där World of Warcraft är det största.

20 inlägg

Historien om en tangentbordskontroll

Eftersom vi var en grupp spelare som hängde ihop och hade kontakt via just Gamer så var det naturligt att vi ville kunna kommunicera i spelet med. Lättare sagt än gjort med handkontroll och emotes, så den här vackra tingesten gjorde oss eld och lågor.

Drömmen om episodiska spel

Köp spelets första del, eller få den gratis rentav, något som faktiskt sker i mobilspelens värld i allt större utsträckning. Gillar du vad du får så köper du fler delar. Tröttnar du, betala inte mer.

Recension: The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

The Elders Scrolls-spelen är kända för sina stora och levande världar, så det var inte direkt förvånande att ett onlinerollspel stod på agendan. Efter en...

Dark Brotherhood nästa för Elder Scrolls Online

Nästa expansion till onlinerollspelet Elder Scrolls Online blir som bekant ingen mindre än Dark Brotherhood. Det betyder att vi kan förvänta oss att göra Sithis mörka värv, vilket förstås betyder att det blir lönnmord och intriger.

Teaser för Dark Brotherhood

The Elder Scrolls Online fortsätter haka fast mig, och jag måste erkänna att jag är pepp på Dark Brotherhood-expansionen.

Guild Wars 2 är nu gratis att spela

MMO:t Guild Wars 2 är nu gratis att spela, men inte på free to play-vis. Istället hoppas utvecklarna ArenaNet att du ska köpa expansionerna.

5,6 miljoner spelar World of Warcraft

Blizzard, som håller sin Gamescom-presskonferens i detta nu, har utannonserat att MMO:t World of Warcraft haft 5,6 miljoner spelare. Det är ett rejält tapp från de...

Frita Imperial City i The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online, Bethesdas MMO i Elder Scrolls-universat, är en komplicerad historia. Å ena sidan gör de, likt Age of Conan för länge sedan, mycket rätt, med ett aktivt historieberättande. Å andra sidan är det ett MMO, och de är per definition repetitiva grindfester. Det hjälper förstås inte om spelarna kommer från Skyrim och förväntar sig samma upplevelse.

Legofigurerna invaderar alla plattformar

Det är ingen brist på Lego-spel direkt, och även om de ofta är bra så har de flesta känts lite själlösa på senare år. Kanske är Lego Minifigures Online precis vad vi väntat på?

Emulerat Everquest får tummen upp

Daybreak, företaget bakom MMO-serien Everquest, är uppenbarligen riktiga hyvens typer. De har nämligen formellt erkänt Project 99, en emulerad version av original-Everquest, och därmed tagit bort all eventuell oro för att projektet skulle stängas ned till följd av en cease and desist.