Spelbloggen

Etikett: moddar

För inte så länge sedan skrev vi om en mod till remaken av Resident Evil 2 där den ständigt påfrestande Mr. X byttes ut mot tåget Thomas. Men skulle det vara så att du även har tågfobi så kanske följande mod som tar bort Mr. X från spelet helt och hållet kan vara något. Och den påverkar ej spelet i övrigt. Bra, va?

Skyrim överdoserat på moddar

Har du någonsin funderat på hur Skyrim skulle kunna se ut med över 300 moddar aktiva samtidigt? Nu slipper du ångesten över att inte veta, för så här ser det ut. Eller snarare, så här kan det se ut. Det beror ju förstås på vilka 300 moddar just du väljer att köra.

Spelåret 2016 enligt TDH

När jag tänker tillbaka på 2016 så är det inte spel som poppar upp i huvudet. Det var ett riktigt jävla skitår, för världen, för kulturen, och på många sätt och vis för mig personligen.

👉 Läs vidare

Sonys mod-misstag

Den 28 oktober släpps en uppdaterad version av ett av världens bästa spel, The Elder Scrolls V: Skyrim. Det betyder att PlayStation 4- och Xbox One-spelare äntligen kan få uppleva Skyrim som det sett ut för glatt moddande Windows-spelare i flera år.

👉 Läs vidare

Varför får inte moddare betalt?

Svaret är förstås uppenbart: det skulle kosta för mycket. Låt oss ställa frågan på ett något mer omständligt, men mer relevant vis: varför får inte moddare betalt för populära och spelsäljande samt communitybyggande moddar?

👉 Läs vidare

Fallout 4 får äntligen Creation Kit

 

Det har funnits moddar till Fallout 4, Windows-versionen alltså, ett bra tag, men de är förstås inte riktigt så integrerade som Bethesda hade tänkt sig. Nu kommer Creation Kit så att moddare kan släppa sina moddar till Windows (beta nu, via Steam Beta) såväl som Xbox One och PlayStation 4 (i juni).

Fallout 4 får moddar först 2016

Bethesda gjorde många glada under E3 i år, genom att inte bara utannonsera Fallout 4, utan även se till att släppa det i år. Det var dock inte det enda som imponerade på åhörarna,

👉 Läs vidare

Dark Souls i förstaperson

Skönheten med PC-spelande ligger bland annat i alla de moddar som släpps till olika spel. Här är en till toksvåra Dark Souls, som förvandlar mardrömsresan till en i förstapersonsperspektiv istället för tredje.

👉 Läs vidare