NES

28 inlägg

Mario Bros gav konsolerna existensberättigande

Det var inte Super Mario som fick mig att vilja ha en NES när jag var grabb, men Mario var där. Mario Bros är ett av de där bortglömda spelen från 8-bitarstiden, en relik numera.

SNES Classic Edition är verklig

Igår tillkännagavs spelbranschens mest efterlängtade produkt. Det är en låda med HDMI-uttag som får plats i din handflata och innehåller en samling med 21 spel som alla är över 20 år gamla.

Minnen av Nintendo-konsoler

Lanseringen av en ny Nintendo-konsol lockar alltid fram min nostalgiska ådra, och jag dragit mig till minnes ögonblick tillsammans med deras tidigare stationära konsoler gång på gång under den senaste veckan.

Retro är roligast på hyllan

Även om jag fortfarande inte ens tagit mig tid att dra igång många av de gamla spel jag vill och planerar att spela, så börjar det sakta sjunka in att det kanske aldrig blir så heller.

Now you’re playing with power

Nya mini-NES:en återupplivar sloganen "now you're playing with power", vilket är humor. Nästan lika kul som elgitarrerna.

NES kommer tillbaka, typ

Famicom, den japanska versionen av vad vi känner som NES, fyllde 30 nyligen, så därför är det förstås lämpligt att NES kommer tillbaka. Förvisso ser NES...

Skrivbordsonsdag: NES-klassiker

Vi blev så nöjda med förra skrivbordsonsdag, vilket var Mega Man 2, att vi fortsätter med några NES-klassiker. Duck Hunt är spelet som alla Zapper-ägare upplevde, inklusive den hånfullt fnissande byrackan.

Krut.Rök: Ytterligare en 8-bits raritet där “alla talar svenska”

Det är tre år sedan det limiterade Nes-spelet Lille Nemo: Drömmästaren presenterades för svenska spelsamlare av de hemlighetsfulla entusiasterna Modermodem 0300. I veckan var det åter...

Mike Tyson slår Glass Joe för första gången, någonsin

Mike Tyson må ha varit stjärnan i Nintendos Punch Out, men Glass Joe rådde den riktige Tyson ändå aldrig på. Förrän nu, äntligen! Green room...

Famicom 30 år idag

Hipp hipp hurra för Famicom, det vi i Sverige känner igen som NES eller Nintendo 8-bit. Idag, för 30 år sedan, släpptes konsolen i hemlandet Japan, och vilken succé det skulle bli.