Spelbloggen

Etikett: Nestopia

Nestopia: Tennis

Två rack, ett nät och en boll. Den primitiva grunden som till stor del visade vägen för dagens tv-spel i och med Ataris Pong. Tennis till NES är dock inte riktigt lika elementärt som Pong eftersom de riktiga tennisreglerna med servefel och träff i nät efterlevs,

👉 Läs vidare

Nestopia: Batman: The Video Game

Som barn var jag aldrig vidare förtjust i de klassiska superhjältarna som Stålmannen eller Hulken med övermänskliga krafter. Däremot har jag alltid gillat Batman och den mörka stämningen på de regndränkta gatorna i Gothman City.

👉 Läs vidare

Nestopia: Kirby’s Adventure

Kirby’s Adventure är det andra spelet där fågeln Kirby (ja, han ska tydligen vara en fågel) förekommer. NES-debuten blev en viktig milstolpe för spelseriens utveckling då det var i detta spel som Kirby fick sina två främsta kännetecken,

👉 Läs vidare

Nestopia: Panic Restaurant

Förutom arkadklassikern BurgerTime, och nu på senare år Cooking Mama, så är det få spel som bygger på det kulinariska temat.

I Panic Restaurant ska det varken flippas burgare eller stekas ägg till perfektion.

👉 Läs vidare

Nestopia: Power Blade

Efter århundraden av olika krig mellan jordens befolkning är det äntligen fred. Och för att förhindra nya krig så är alla vapen skrotade och världens regeringar utbytta mot en kraftfull dator som fattar alla beslut för mänsklighetens bästa.

👉 Läs vidare

Nestopia: Mega Man

Jag har en hatkärlek till Mega Man som sträcker sig tillbaka till barndomen. Allt grundrar sig i spelets svårighetsgrad. Men det är just den beryktade svårighetsgraden i kombination med den charmiga blå hjälten som gjort Mega Man-spelen populära.

👉 Läs vidare

Nestopia: Gun.Smoke

Gun.Smoke är en vertikalscrollande shooter förlagt i Westernmiljö. Spelet baseras ursprungligen på ett arkadspel. Den tillsynes omotiverade punkten i namnet är för att spelet inte ska förväxlas med den amerikanska tv-serien med ett annars identiskt namn.

👉 Läs vidare

Nestopia: Snake Rattle ’n Roll

Snake Rattle ’n Roll är ett av de mer originella spelen till NES, förutom att man som spelare styr en speedad orm längs färgglada banor så är det spelets grafiska stil som först träffar spelaren i ansiktet.

👉 Läs vidare

Nestopia: Castlevania

Castlevania släpptes i Sverige lagom till julhandeln 1988, och vilken lycka det måste ha varit att hitta spelet under granen som barn. Själv ägde jag inte spelet när det begav sig utan fick gå över till en kompis när suget att piska fiender blev för stort.

👉 Läs vidare

Nestopia: Bubble Bobble

I Bubble Bobble kontrollerar spelaren en av två söta dinosaurier vars största talang är att blåsa såpbubblor. Bubblorna används för att oskadliggöra fiender. De döda fienderna förvandlas till ätbara godsaker som ger poäng.

👉 Läs vidare
Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2