Spelbloggen

Etikett: Nintendo 64

Minnen av Nintendo-konsoler

Nintendo släppte en ny stationär konsol förra veckan. Det känns inte riktigt som det. Det beror kanske på att konsollanseringen nästan har överskuggats av konsolens största titel, The Legend of Zelda: Breath of the Wild,

👉 Läs vidare

Låt Wave Race komma tillbaka

Det kom nyligen fram att Nintendo har registrerat ett Wave Race-relaterat varumärke. Undertecknad och Rickard började förstås redan drömma om ett nytt Wave Race, till kommande Nintendo Switch förstås.

👉 Läs vidare

De osynliga detaljerna

Detaljer. Det är något jag personligen högaktar oerhört mycket. Och då är det så klart främst detaljer i spel jag pratar om, vad de än må vara. Det är de små extrasakerna och hemligheterna som verkligen kan förgylla.

👉 Läs vidare

Nintendo 64 fyller 20 år i dag

Jag köpte min Nintendo 64 tillsammans med en granne. Vi var båda fattigt, men galet sugna på konsolen, så det var enda sättet. Varannan vecka hade jag Nintendo 64:an hemma hos mig, tills vi inte orkade längre och det köptes en till.

👉 Läs vidare

Den notoriske Super Mario 64-spelaren Cheese05 slog idag, lördag 4 juni, nytt världsrekord i Super Mario 64. 70 stjärnor samlades in på 48 minuter, 15 sekunder och 20 hundradelar. Du kan självfallet skåda hela genomspelningen, med sparad gruppchatt för den riktiga upplevelsen, genom att klicka här.

Så här började Super Smash Bros

Apropå absolut ingenting: det här är reklamfilmen för Super Smash Bros till Nintendo 64. Jävla Mario, alltså…

Nintendo of Europe har tagit till Twitter för att avslöja att Nintendo 64-klassikern Mario Kart 64 kommer att släppas på Wii U Virtual Console i Europa på torsdag. Det kommer att kosta motsvarande 9 euro, har stöd för fyra spelare lokalt och innehåller klassiska banor som Moo Moo Farm, Toad’s Turnpike och Yoshi Valley.

Nästan filmmusik i Star Wars: Shadows of the Empire

Visste du att musiken som spelas vid titelskärmen i Star Wars: Shadows of the Empire till Nintendo 64 var musik skapad för Star Wars: The Empire Strikes Back, men som till slut ströks.

👉 Läs vidare

Grattis på födelsedagen, StarCraft

StarCraft fyllde ganska nyligen 15 år. Detta firade man bland annat med en gratulationsvideo som involverar hälsningar från såväl team som några av de största ikonerna inom StarCraft-scenen. Grattis, StarCraft! Och grattis till svenska NaNiwa som tog andraplatsen i Dreamhack Open Heart of the Swarm som avslutades igår.

👉 Läs vidare

Multiplayer i Super Mario 64

Dagarna då man spelade Super Mario 64 ensam är räknade. Nu kan man spela tillsammans med en vän, både lokalt och online, samtidigt. Videon nedan demonstrerar co-op-läget och mer information om hur man går till väga hittar den som klickar sig vidare till klippets YouTube-plats.

👉 Läs vidare
Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2