Nintendo

Japanska speljätten Nintendo slog igenom med NES, eller Famicom som den hette i Japan, och efter det följde en lång rad mestadels framgångsrika konsoler.

138 inlägg

Ett Nintendo Direct i miniformat

Nintendo har tidigare använt Mini-monokert till event som är lite kortare och bjuder på lite mindre nyheter, oftast centrerat på ett fåtal nya titlar. Så också den här gången.

Nintendo Switch firar jul

Den här julen stannade 3DS:en hemma. Istället fick mitt Nintendo Switch följa med i datorväskan över julhelgen för första gången.

Spelbloggens förväntningar på spelåret 2018

Istället för att ägna årets sista inlägg åt att reflektera över året som har gått vill vi på Spelbloggen blicka framåt, mot de kommande tolv månaderna.

Med grepp skola komforten komma

De feta greppvänliga svullnaderna ligger perfekt i mina händer.

Hur ofta vill du köpa en spelkonsol egentligen?

Nintendo släppte en konsol, Sega släppte en, och sedan var det ny generation och vi gjorde samma grej igen. Nintendofans dissade Segafans, tidningar som Nintendo-Magasinet och Sega Force var en grej, det var lätt att vara konsolägare.

Mitt nya Nintendo-dilemma

Helt uppenbart är att både Switchen och 3DS:en måste få dela på min tid, men hur lätt kommer det egentligen att bli att hoppa mellan de olika formaten?

Nintendos comeback

Wii U-eran bjöd på många år av uppförsbacke för Nintendo, och vi som vill se Nintendo bygga bra spelkonsoler och släppa fantastiska spel led med dem. Men nu är lidandet över.

Det behövs en Super NES Classic 2

Men där NES Classic var ett stabilt tvärsnitt av 8-bitarstiden så gapar hålen desto större i Super NES Classics spelutbud. Så det behövs en uppföljare, oberoende av licenser - för det är så klart orsaken till att vissa spel inte finns med.

Ny konsol, nya problem

Helt plötsligt har jag lite för mycket att spela. Igen. I och med köpet gick min backlog från att vara massiv till att vara massiv + lite till.

En oktoberstrategi

Jag har förlikat mig med tanken att jag inte kommer att hinna spela allt som släpps den här månaden.