Nintendo

Japanska speljätten Nintendo slog igenom med NES, eller Famicom som den hette i Japan, och efter det följde en lång rad mestadels framgångsrika konsoler.

135 inlägg

Med grepp skola komforten komma

De feta greppvänliga svullnaderna ligger perfekt i mina händer.

Hur ofta vill du köpa en spelkonsol egentligen?

Nintendo släppte en konsol, Sega släppte en, och sedan var det ny generation och vi gjorde samma grej igen. Nintendofans dissade Segafans, tidningar som Nintendo-Magasinet och Sega Force var en grej, det var lätt att vara konsolägare.

Mitt nya Nintendo-dilemma

Helt uppenbart är att både Switchen och 3DS:en måste få dela på min tid, men hur lätt kommer det egentligen att bli att hoppa mellan de olika formaten?

Nintendos comeback

Wii U-eran bjöd på många år av uppförsbacke för Nintendo, och vi som vill se Nintendo bygga bra spelkonsoler och släppa fantastiska spel led med dem. Men nu är lidandet över.

Det behövs en Super NES Classic 2

Men där NES Classic var ett stabilt tvärsnitt av 8-bitarstiden så gapar hålen desto större i Super NES Classics spelutbud. Så det behövs en uppföljare, oberoende av licenser - för det är så klart orsaken till att vissa spel inte finns med.

Ny konsol, nya problem

Helt plötsligt har jag lite för mycket att spela. Igen. I och med köpet gick min backlog från att vara massiv till att vara massiv + lite till.

En oktoberstrategi

Jag har förlikat mig med tanken att jag inte kommer att hinna spela allt som släpps den här månaden.

Slut på jaktsäsongen

I helgen tog jaktsäsongen slut. Inte på grund av någon tidsbegränsad spelmekanik i spelet, utan på grund av att temperaturer på mindre än tio grader fick mig att ta med mig handskarna när jag gick ut ur dörren.

Recensionssvepet, vecka 38

Spelåret 2017 tuffar på i full fart, och den här veckan fick vi på Spelbloggen tid till att bocka av två av höstens största titlar.

Ett modigare Nintendo

Min förhoppning är att Nintendo tittar på responsen till Breath of the Wild och Mario + Rabbids och förstår att den är positiv inte trots att spelen vänder upp och ned på människors förväntningar, utan till stor del tack vare det.