Nintendo

Japanska speljätten Nintendo slog igenom med NES, eller Famicom som den hette i Japan, och efter det följde en lång rad mestadels framgångsrika konsoler.

142 inlägg

1993: Det starka spelåret

För 25 år sedan var det SEGA med sin Mega Drive som stod på toppen av spelvärlden.

1988: Konsolerna tar över

För 30 år sedan blev Nintendos grå låda det hetaste i hemmet.

Ett år med Nintendo Switch

Nintendo har det starkaste biblioteket av gamla spel i branschen, och de behövde inte luta sig mot det överhuvudtaget för att göra Nintendo Switch till den snabbast sålda spelkonsolen genom tiderna.

Skrivet om spel: The Unofficial SNES/Super Famicom: a visual compendium

När jag först snubblade över Kickstarter-sidan för SNES: A Visual Compendium så läste jag inte ens klart produktbeskrivningen innan jag klicka på ”Back this project”-knappen.

Ett Nintendo Direct i miniformat

Nintendo har tidigare använt Mini-monokert till event som är lite kortare och bjuder på lite mindre nyheter, oftast centrerat på ett fåtal nya titlar. Så också den här gången.

Nintendo Switch firar jul

Den här julen stannade 3DS:en hemma. Istället fick mitt Nintendo Switch följa med i datorväskan över julhelgen för första gången.

Spelbloggens förväntningar på spelåret 2018

Istället för att ägna årets sista inlägg åt att reflektera över året som har gått vill vi på Spelbloggen blicka framåt, mot de kommande tolv månaderna.

Med grepp skola komforten komma

De feta greppvänliga svullnaderna ligger perfekt i mina händer.

Hur ofta vill du köpa en spelkonsol egentligen?

Nintendo släppte en konsol, Sega släppte en, och sedan var det ny generation och vi gjorde samma grej igen. Nintendofans dissade Segafans, tidningar som Nintendo-Magasinet och Sega Force var en grej, det var lätt att vara konsolägare.

Mitt nya Nintendo-dilemma

Helt uppenbart är att både Switchen och 3DS:en måste få dela på min tid, men hur lätt kommer det egentligen att bli att hoppa mellan de olika formaten?