Spelbloggen

Etikett: Oculus Rift

Tre åksjukeframkallande spel för den hugade

Först och främst vill jag säga att denna lista egentligen skulle innehålla fem åksjukeframkallande spel men jag klarade bara av att lista tre, av förklarliga skäl. Känslan av att bli åksjuk när du spelar är vanligt förekommande och ska tas på allvar om det är någonting som du upplever ofta.

👉 Läs vidare

Det är nära nu. Den 28 mars släpps Oculus Rift ut i det fria, och det tillsammans med 30 kompatibla spel. Bland några av titlarna hittar vi Elite: Dangerous, Project Cars samt Shufflepuck Cantina Deluxe VR (tyvärr inte den cantinan). Komplett lista återfinns på Oculus sajt, här.

Oculus Rift kommer att kosta 600 dollar

Förhandsbokningen av Oculus Rift öppnade igår, och om du vill hoppa på Virtual Reality-tåget på första stationen kommer det att kosta dig $599/£499/€699 exklusive frakt och tullavgifter – drygt 5 000 kronor.

👉 Läs vidare

E3: Microsoft sätter ribban högt

Microsoft brukar få äran att öppna E3-presskonferenserna av de tre stora giganterna. Varje år gör de en hygglig presskonferens (suverän om du frågar fanboysen), men efter varje E3 står de i slutänden för en stabil,

👉 Läs vidare

Spelen jag vill se på Oculus Rift

För någon vecka sedan undrade Rickard om du hade en dator som var redo för Oculus Rift. Det har inte jag, men det har inte hindrat mig från att testa teknologin ändå.

👉 Läs vidare

Har du dator nog för Oculus Rift?

Virtual Reality är hetare än någonsin. Igen. Det finns enheter att tillgå redan idag, som Samsungs Gear VR för telefonen Galaxy Note 4 (utvecklad i samarbete med Oculus), men det de allra flesta väntar på är högst säkerligen Oculus Rift.

👉 Läs vidare

Metroid Prime får inofficiellt stöd för Oculus Rift

http://youtu.be/24DphJUSGCg

Är det nu Nintendo ska hoppa på Oculus Rift-tåget? Knappast, men kul grej. Via Kotaku.

👉 Läs vidare

Oculus Rift och Kinect gör Paperboy rättvisa

Somliga av er minns säkert det klassiska Paperboy, till bland annat Commodore 64. Nu får det nytt liv, mycket tack vare Oculus Rift och Kinect.

👉 Läs vidare

Har du en Oculus Rift? Då spelar du förstås Skyrim!

Chris Gallizzi har en utvecklarversion av Oculus Rift, och naturligtvis spelar han Skyrim. Videon ovan (via) ser i och för sig mindre imponerande ut, men det är inte utan att jag blir lite nyfiken.

👉 Läs vidare