Spelbloggen

Etikett: Peka-&-klicka

Silence erbjuder mer än bara nostalgi

Det var länge sedan jag spelade ett ordentligt peka- och klicka-spel, vilket är något som jag kan sakna då det en gång i tiden var uteslutande vad jag spelade. Peka- och klicka-spelen var en väldigt framgångsrik genre under 80- och början av 90-talet,

👉 Läs vidare

The Shivah: Kosher Edition, en uppdaterad sorgvaka

Under 2006 skapade Dave Gilbert peka-klicka-äventyrsspelet The Shivah som ett bidrag till en tävling i samband med Adventure Game Studios 5-års jubileum. När han samma år grundade indiestudion Wadjet Eye Games var det ett av de första spelen som gavs ut.

👉 Läs vidare

Blackwell Epiphany släpps i April

Indiestudion Wadjet Eye Games, som tidigare gett ut utmärkta Gemini Rue och Primordia, utannonserade nyligen att den sista delen av peka-klicka-äventyrsserien Blackwell ska ges ut i April. Det här kommer att vara den sista delen av fem om den synska Rosangela Blackwell och hennes spökkompis Joey Mallone.

👉 Läs vidare

Peka & klicka i bleka framtider

Vi är halvvägs in i november, vädret blir kallare och dygnets ljusa timmar blir färre. Att befinna sig utomhus blir allt mer synonymt med att huttra i kylan och vi söker oss in i varma utrymmen.

👉 Läs vidare