PlayStation 4

Mer av samma, fast lite bättre än då, fick vi av Sony när de 2013 introducerade väldesignade PlayStation 4.

207 inlägg

Recensionssvepet, vecka 38

Spelåret 2017 tuffar på i full fart, och den här veckan fick vi på Spelbloggen tid till att bocka av två av höstens största titlar.

Konsolräddande spel

The Last Guardian har på egen hand fått mig att köpa en PS4:a, och samtidigt sett till att jag aldrig kan göra mig av med den. En systemräddare, helt enkelt.

Vardagliga saker i Life is Strange

Däremot var det ett par detaljer, riktigt vardagliga sådana, som verkligen fastnade. Betydelselösa å det grövsta, men än dock sådant jag av varierande anledningar hajade till över.

Spelbloggen sammanfattar E3 2017

Spelbloggarna tittar tillbaka på årets E3 i Los Angeles och delar ut ris, ros och årets frågetecken till allt från Ubisofts presskonferens till Metroid Prime 4 och Super Mario Odyssey.

Mina förhoppningar inför E3 2017

Vi är nästan halvvägs in i maj, vilket innebär att bara är lite mer än en månad kvar till årets upplaga av spelbranschens största tillställning.

Året 4K?

Xbox Scorpio kommer, kortfattat och utan teknisk jargong, att vara extremt kraftfull. Och vill man utnyttja all den prestandan så kommer man att behöva en 4K-tv.

Den felfria lanseringen finns inte

Därmed är det självklart att Nintendo också skulle trampa i klaveret på ett eller annat sätt, eller snarare på ett och annat sätt. För det verkar vara mer än ett specifikt problem som drabbat flertalet dag 1-köpare, till deras stora förtret.

Spel jag alltid kan återvända till

Spel jag spelar för att faktiskt ha kul, för att utmana mig själv eller bara för att slappna av. Inte för att jag måste eller borde.

Att testa något nytt

Förra helgen besökte jag en spelkväll hos en vän. Spelkvällen är en tradition sedan fyra år tillbaka och är en fantastisk träff där spel och glädje sammanstrålar i en perfekt harmoni. Här blandas retrospel med nostalgiskt skimmer över sig tillsammans med nya speltitlar som knappt hunnit komma upp på butikshyllorna. Det finns ett stort spelutbud för alla deltagare att avnjuta. Själv brukar jag försöka att testa på någonting nytt eller något som jag inte gjort på länge.

En favorit hittar hem

Jag har ingenting emot Mario personligen, och jag uppskattar fortfarande en handfull Super Mario-spel hyggligt mycket. Men varken han eller den vardagliga och något bleka igelkotten Sonic har något som helst att sätta emot allas vår punggrävling Crash.