poddtipset

7 inlägg

Poddtipset: Slutklämmen

Under de sex senaste veckorna har jag varje fredag tipsat om de svenska rollspelspoddarna som jag personligen rekommenderar. Missade du något tips?

Poddtipset: Viskningar från kryptan

Viskningar från kryptan är en poddradio som handlar om spelstilen Old School Renaissance (OSR) och den fokuserar på äldre versioner av Dungeons & Dragons samt dess kloner. De som ligger bakom podden heter Joakim, Robert och Jonas, och är samtliga välkända forumiter från Rollspel.nu.

Poddtipset: Rollspelsklubben

Denna vecka tipsar jag om vad som skulle kunna kallas för en spinoffserie till Bortom: Bortom. John A.

Poddtipset: Bortom: Bortom

Denna fredag är jag lite egotrippad och rekommenderar min egen podd. Bortom: Bortom är den äldsta, aktiva podden efter att den första svenska rollspelspodden, Märklighetstroget, lades ned (R.I.P.).

Poddtipset: Pod-con

I slutet av förra året hade en ny poddradio premiär. Den hade det något lustiga namnet Pod-con, vilket alltid får mig att tänka på ett konvent fylld av poddar.

Poddtipset: Signaler från Zonen

Fria Ligan är utan tvekan Sveriges ledande rollspelsutgivare med titlar som Svavelvinter (efter Erik Granströms romaner), Legenden om Morwhayle (efter Peter Bergtings romansvit) och Mutant: År Noll. Samtliga av deras spel är både kritikerrosade och hyllade av fansen.

Poddtipset: Vi spelar rollspel

Sverige har många bra spelpoddar som får (välförtjänt) uppmärksamhet. Emellertid är det lite skralare på rollspelspoddfronten.