Spelbloggen

Etikett: Pokémon

Spelbloggens förväntningar på spelåret 2018

Det har varit ett händelserikt år för oss som följer spelbranschen. Nintendo gav svar på tal till alla som tvivlade på spelföretagets framtid i hårdvarumarknaden med en av tidernas snabbast säljande konsoler, och två av tidernas snabbast säljande spel: The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey.

👉 Läs vidare

Slut på jaktsäsongen

Jag hade inte planerat att plocka upp Pokémon Go igen den här sommaren. Det bara hände. En konversationen mellan mig, flickvännen och två gamla vänner i början av maj gled in på hur vi det föregående året spelade Pokémon Go vid den tiden,

👉 Läs vidare

Ett E3 i Nintendos tecken

Det var Nintendos E3 att förlora. Nintendo Switch fick en bättre lansering än någon hade väntat sig, eller vågat hoppas på – inkluderat Nintendo själva, tycks det. Så snart The Legend of Zelda: Breath of the Wild visade sig vara en av tidernas bästa lanseringstitlar (om du frågar mig) kändes det dock ganska självklart att den skulle bära konsolen en bra bit in i 2017.

👉 Läs vidare

Vad ska spelen föreställa?

Ett meterstort textilverk av ett pokémonkort hängde mitt i lokalen. Jag visste att det var ett pokémonkort så snart den välkända gula färgen skymtade i ögonvrån. “Rare Pikachu First Edition Trading Card Mint” hette verket,

👉 Läs vidare

Pikachu möter Sherlock i nytt 3DS-spel

https://www.youtube.com/watch?v=Y9j9RWkPstc

Spelets titel översätts till Detective Pikachu: Birth of a New Combination, och det släpps på japanska eShop nästa vecka. Inget sagt om internationell utgivning ännu.

Pokémon Red, Blue och Yellow till 3DS eShop

GameBoy-titlarna Pokémon Red, Pokémon Blue och Pokémon Yellow kommer att släppas till Nintendo 3DS eShop. De kommer inte att vara remakes, som många hoppades, men de kommer att inkludera ny online-funktionalitet som låter spelare slåss och byta Pokémon med varandra utan linkkablar.

👉 Läs vidare