Spelbloggen

Etikett: PS Vita

Sonys andra riktiga försök till bärbar spelkonsol. En guldgruva för indietörstande spelare som suktar efter gedigna upplevelser.

Med grepp skola komforten komma

Det ska vara original. Inget flum, inget extra!

Detta var länge min ståndpunkt när det kommer till bärbart spelande, något som dragit både smärta och envishet till sin spets. Med original så menar jag att inga tillbehör i form av grepp bör användas till handhållna enheter.

👉 Läs vidare

Sonys osmakliga PSP

När jag letade bilder till förra veckans text om portabla spelmaskiner så snubblade jag över en hel del knäppt marknadsföringsmaterial från Sony. Ingen chock där direkt, de är kända för att inte direkt ha tungan rätt i mun alla gånger,

👉 Läs vidare

Det är dags att ta farväl

Tiden går, och saker förändras. Det är en generell regel samtliga måste acceptera vare sig de vill eller inte. Jag är inget undantag. Länge har jag försökt hålla fast vid det förgångna. Länge har jag förnekat.

👉 Läs vidare

Är det här slutet på den bärbara speleran som vi känt till den?

Titeln på dagens text är allt annat än entydig. Den kan tolkas på flera olika sätt, och framför allt förändras dess innebörd beroende på vem som läser den. Men jag utgår nu från mig själv,

👉 Läs vidare

World of Final Fantasy verkar mysko

Den 25 oktober släpps World of Final Fantasy till PlayStation 4 och PS Vita. Låt oss hoppas det finns ett val för japanskt tal…

Bygg i Dragon Quest Builders

En rykande färsk så kallad utannonseringstrailer, denna gång för Dragon Quest Builders som är tänkt att rida lite på Minecraft-vågen. Släpps till PlayStation 4 och PS Vita i oktober.

Nu är det väl kanske inte så många som tror att Minecraft börjat bli passé, men åtminstone undertecknad tycker ändå att det låter lite mindre om spelet numera. Kanske hänger jag i fel kretsar, för nu kan vi läsa i en oerhört matig New York Times-artikel att spelet säljer ca 10 000 exemplar om dagen. Om dagen. Läs det igen. Om dagen! Fortfarande. Det är ju ganska hyggliga siffror, eller hur?

Sony ber om ursäkt för den senaste tidens strul med PlayStation Network, genom att ge PlayStation Plus-medlemmar en (1) gratisdag. Om du är Plus-medlem har du fått en kod mejlad till dig, som måste användas innan den 31 mars. Fin gest, men en vecka hade känts mindre futtigt, inte sant?

Day of the Tentacle Remastered kommer tidigt nästa år

LucasArts klassiska äventyrsspel Day of the Tentacle från 1993 kommer att få en upputsad rerelease i början av nästa år. Remastered-versionen utvecklas av Double Fine Productions, som grundades av Day of the Tentacle-designern Tim Schafer efter att han lämnade LucasArts år 2000.

👉 Läs vidare

Fallout 4 kommer till PS Vita, via Remote Play förstås, så egentligen är det din PlayStation 4 som gör jobbet. Vita har förstås lite färre knappar, så ibland kommer tryckskärmen att få användas, men det är ändå goda nyheter för Vita-ägare som vill ge sig ut på kapsyljakt fastän spelteven är upptagen.

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 6