Spelbloggen

Etikett: spelmedia

Machinima, kända för gamingrelaterade videor, serier, och dylika skapelser, slår igen. Uppmärksammande märkte att alla videor togs bort från Youtube häromveckan, och nu är det alltså officiellt att man lägger ned och de 81 anställda får gå. Ännu en bit nördkultur går således förlorad.

Klassiska (nåja) mobilspelssajten Slide To Play släcker lamporna den 1 februari. Anledningen är hur spelmarknaden förändrats, då främst free to plays intåg, eftersom det då inte går att tjäna pengar på affiliatelänkar till spel på appbutikerna. Trist, de har varit med länge, men så är läget med spelmedia just nu, som bekant.

Tack för allt, LEVEL

Speltidningen LEVEL har gett ut sitt sista nummer, vilket finns hos välsorterade tidningshandlare nu. För de av oss som varit med sedan Nintendo-Magasinet, Super Power som blev Super PLAY, och så vidare, så känns det som en ganska lämplig avslutning,

👉 Läs vidare

SvD:s spelblogg tackar för sig

Hej då, vår namne på Svenska Dagbladet. Från Tove Bengtssons avskedspost, där hon lyften spelmedia som kulturkritik, och även understryker att hon är färdig som spelredaktör hos SvD:

Det är möjligt att SvD:s spelbevakning kommer att fortsätta att existera framöver.

👉 Läs vidare

Hej Polygon

Polygon är släppt. För de av er som inte följt sagan om The Verge spelavdelning, som alltså hela tiden skulle bli Polygon, så finns den väldokumenterad.

Så hur är sajten då?

👉 Läs vidare