Steam

Valves spelbutik och -tjänst Steam är det självklara hemmet för de flesta datorspelare, oavsett om de kör Windows, Mac, eller Linux.

53 inlägg

Hur ofta vill du köpa en spelkonsol egentligen?

Nintendo släppte en konsol, Sega släppte en, och sedan var det ny generation och vi gjorde samma grej igen. Nintendofans dissade Segafans, tidningar som Nintendo-Magasinet och Sega Force var en grej, det var lätt att vara konsolägare.

Skivor – nej tack

Det är med ytterst få undantag som jag använder mig av skivor och kassetter idag.

Men jag har ju ingenting att spela

Och så sitter jag där igen, googlar reor, plöjer igenom Steams butik och letar på begagnatmarknader. Hela processen kan snart jämföras med en repig skiva som bara spelar upp samma skit, om och om igen.

Limbo gratis på Steam

Rubriken säger egentligen allt. För tillfället är Limbo helt gratis att ladda hem på Steam. Men skynda, för vid 19-tiden ikväll sägs erbjudandet vara över.

Visual Novel om StarCraft: Brood War på gång

Sedan i höstas finns den "visuella novellen" SC2VN - The eSports Visual Novel att köpa på Steam. Ett spel om den sydkoreanska StarCraft 2-scenen och livet som proffsspelare där.

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster till PC

Final Fantasy-fantaster, samla eder! Den 12 maj, i skrivande stund om två dagar, släpps HD-utgåvorna av Final Fantasy X och Final Fantasy X-2 till PC, komplett med bättre grafik, funktioner som autospar och olika boosters för den som inte vill spendera resten av livet med att få karaktärerna att stiga i nivå.

Fortfarande Anime-rea på Steam

Om du har missat det under helgen som varit, så kör Steam fortfarande sin Anime-rea, och det fram till kl. 19 ikväll. 50% rabatt på...

Fallout 4 får äntligen Creation Kit

  Det har funnits moddar till Fallout 4, Windows-versionen alltså, ett bra tag, men de är förstås inte riktigt så integrerade som Bethesda hade tänkt...

Dear Red

Det är, vid första anblick, svårt att tro att Dear Red ska göra ett beständigt avtryck. Spelet är trots allt en RPG Maker-produkt, körs i ett litet fönster på din dator, och är förbenat kort.

Paws är inte Shelter 2

Svenska Might & Delight är glasklara med att Paws, som kommer till Windows och Mac den 24 mars (via Steam med flera), inte är Shelter 2. Det är däremot "ett Shelter 2-spel", vilket förstås är förvirrande.