The Elder Scrolls V: Skyrim

27 inlägg

Mass Effect: Andromeda.

Mass Effect-måndag: Ge mig ett riktigt slut!

Idag kommer jag att gå in på slutet i Mass Effect: Andromeda så om du inte redan klarat av det så a) vad väntar du på? och b) vänta med att läsa denna spoilerfyllda krönika. Så? Klar? Då kör vi!

Spelglädjen höjs när jag får göra min egen gubbe

Inget spel matchar The Elder Scrolls-spelen vad gäller möjligheten att bygga dig ett eget liv i en levande värld. Det är ingen slump att jag, trots hundratals timmar, ännu inte klarat vare sig Oblivion eller Skyrim.

Ständigt dessa hästar

Eller den gången då en främling ersattes av en glidflygande häst? För att... varför inte?

Just nu läser jag Skyrim-biblioteket

Men hur mycket Elder Scrolls-fanatiker jag än må vara så läser jag inte böckerna i spelet. Visst, ibland, när de är direkt knutna till en quest, men rent generellt så öppnar jag dem alla, jagar nya quest-markeringar och erfarenhet, det är allt.

Fyra av de dummaste sakerna Skyrim har visat mig

Till minne av det Skyrim en gång var (och som jag aldrig vill ha tillbaka igen) kommer jag osökt att tänka på dessa händelser som visade sig vara helt relevanta för mina egna intressen.

Spelremasters och falsk nostalgi

Genom att spela remastrade versioner av spel som vi älskar så kan vi lura oss själva att original-versionerna är lika snygga och genomarbetande som vi vill minnas dem.

Om Spelbloggen fick spellov

Sveriges grundskolor har gått på läslov för första gången. Vi på Spelbloggen har funderat lite på hur vi skulle använda tiden om vi fick en hel vecka att ägna åt vår favorit-kulturform: spel.

Sonys mod-misstag

Det är fortfarande svårt för konsolspelarna att matcha mitt moddade Skyrim, och det har inte ett dugg att göra med “PC Master Race” eller att jag har en övergrym spelburk. Nej, det är moddarnas förtjänst.

Hur mycket snyggare är specialversionen av Skyrim?

För konsolspelare är det förstås ett enormt steg upp, men är The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition verkligen något att hänga i julgranen...

Skyrim Special Edition kommer till PC, PS4 och Xbox One

Under Bethesdas presskonferens på E3 inatt bekräftade företaget ryktena om att en remastered-version av The Elder Scrolls V: Skyrim är på väg. Special Edition-utgåvan kommer...