Spelbloggen

Etikett: The Last Guardian

Konsolräddande spel

Systemsäljare är ett uttryck vi fått leva med länge nu. Ni vet, just de där spelen som på egen hand kan sälja en hel drös med konsoler av ett specifikt märke. Det finns två kategorier av dem.

👉 Läs vidare

Vad hände med äpplena?

Det finns en anledning till varför Irrational Games sysslar med spelutveckling istället för att sälja frukt. Men vi tar det från början.

Som spelare njuter jag tämligen ofta av omgivningarna i spel.

👉 Läs vidare

Spelåret 2016 enligt Rickard

Jag vet inte om 2016 stod ut särskilt mycket för mig personligen. Det blev ganska precis som förra året. Lite spel från och till under de senare timmarna, eftersom livet som småbarnsförälder inte alltid tillåter så mycket annat.

👉 Läs vidare

The Last Guardian

2007 började utvecklingen. 2009 utannonserades det. December 2016 släpptes det. The Last Guardian är äntligen här, och det är en upplevelse som sträcker sig långt bortom de sedvanliga adjektiven som makalöst och fantastiskt.

👉 Läs vidare

Den vanställda sista väktaren

Efter att Duke Nukem Forever faktiskt släpptes 2011 (till allas stora, men extremt förväntade, besvikelse) så behövde spelvärlden en arvtagare. Den lyckliga vinnaren blev utan tvekan The Last Guardian.

👉 Läs vidare

VG247 har sammanställt en rejäl lista över alla spel som har bekräftats för release under 2016, sorterade efter releasemånad. Bland höjdpunkterna finns Far Cry Primal, The Division, Dark Souls 3, Twilight Princess HD, Mirror’s Edge Catalyst, No Man’s Sky, Deus Ex: Mankind Divided, Gears of War 4, Crackdown 3, Dishonored 2, Doom, ReCore, The Last Guardian och det nya Zelda-spelet till Wii U. 2016 ser ut att bli ett trevligt spelår.

E3: Sony realiserar våra drömmar

Har du märkt att E3 är i full gång? Ja, jag misstänkte väl det. Microsoft höll låda lite tidigare, och nyligen var det även dags för Sony att gotta sig i rampljuset under någon dryg timme eller så.

👉 Läs vidare

The Last Guardian först 2014?

Minns ni The Last Guardian? Bara det mest efterlängtade PlayStation 3-spelet sedan konsolens release, eller där i krokarna. Det utannonserades runt Jesu födelse ungefär, men sedan dess har det inte blivit mer än några enstaka videoklipp och yttranden från ansvariga.

👉 Läs vidare