Spelbloggen

Etikett: Virtual Console

Ett år med Nintendo Switch

Rubriken är en sanning med modifikation, åtminstone i mitt fall. Nintendo Switch släpptes den 3 mars 2017, vilket betyder att konsolen firade sitt 1-årsjubileum i lördags. Det var dock först den 3 april,

👉 Läs vidare

Nintendos comeback

För ett år och drygt en vecka sedan avslöjade Nintendo sin nästa spelkonsol: Nintendo Switch. Rykten om Nintendos uppföljare till Wii U, om en enhet som skulle vara både stationär och bärbar, hade redan florerat ett tag.

👉 Läs vidare

Ett Switch utan Virtual Console

I onsdags hände det.

@andersnoren ping 👇

— Thord D. Hedengren (@tdh) February 23, 2017

https://twitter.com/jasonschreier/status/834751292866170880

När Nintendo först avslöjade vilka titlar som kommer att finnas på butikshyllorna inför Nintendo Switch-lanseringen,

👉 Läs vidare

Nintendo of Europe har tagit till Twitter för att avslöja att Nintendo 64-klassikern Mario Kart 64 kommer att släppas på Wii U Virtual Console i Europa på torsdag. Det kommer att kosta motsvarande 9 euro, har stöd för fyra spelare lokalt och innehåller klassiska banor som Moo Moo Farm, Toad’s Turnpike och Yoshi Valley.

Pokémon Red, Blue och Yellow till 3DS eShop

GameBoy-titlarna Pokémon Red, Pokémon Blue och Pokémon Yellow kommer att släppas till Nintendo 3DS eShop. De kommer inte att vara remakes, som många hoppades, men de kommer att inkludera ny online-funktionalitet som låter spelare slåss och byta Pokémon med varandra utan linkkablar.

👉 Läs vidare

Nintendo i Europa har via Twitter låtit meddela att The Legend of Zelda: Ocarina of Time släpps till Wii U Virtual Console. Allt du behöver göra är att vänta till 2 juli. Och betala, förstås!

EarthBound till Virtual Console

EarthBound ska tydligen vara ett väldigt populärt retrorollspel som en gång i tiden släpptes till SNES. Själv har jag aldrig spelat det, och lanseringstrailern nedan ger mig sannerligen inga episka intryck. Men det kanske måste spelas,

👉 Läs vidare