Spelbloggen

Etikett: VR

Så slog coronapandemin mot Stockholm VR Center

Eric Isaksson driver Stockholm VR Center, en spelhall inriktad på Virtual Reality vid Globen i Stockholm. Föga förvånande har coronapandemin slagit hårt mot verksamheten, så vi växlade några ord i ärendet.

Vad är Stockholm VR Center för något?

👉 Läs vidare

Min pepplista inför spelåret 2017

Vi pratar inte om konsolgenerationer på samma sätt som vi gjorde förr, men om vi gjorde det så skulle vi kalla 2017 för startåret för den nionde konsolgenerationen. Nintendo Switch släpps i mars,

👉 Läs vidare

När jag prövade VR för första gången

För ett par veckor sedan var jag på Internetdagarna i Stockholm för en heldag av föreläsningar, paneldiskussioner och mingel med likasinnade. De övriga aktiviteterna överskuggades dock av ett litet bås i hörnet av den stora mässhallen.

👉 Läs vidare

VR inte tillräckligt mainstream för Nintendo

Förra året tyckte Nintendo-svampen Reggie Fils-Aime att VR, Virtual Reality, helt enkelt inte var roligt. Säkerligen för att Nintendo inte var med på tåget själva. I år anser han att tekniken inte är tillräckligt mycket mainstream för att de ska satsa på den. 

👉 Läs vidare

Spelen jag vill se på Oculus Rift

För någon vecka sedan undrade Rickard om du hade en dator som var redo för Oculus Rift. Det har inte jag, men det har inte hindrat mig från att testa teknologin ändå.

👉 Läs vidare

Har du dator nog för Oculus Rift?

Virtual Reality är hetare än någonsin. Igen. Det finns enheter att tillgå redan idag, som Samsungs Gear VR för telefonen Galaxy Note 4 (utvecklad i samarbete med Oculus), men det de allra flesta väntar på är högst säkerligen Oculus Rift.

👉 Läs vidare