Spelbloggen

Etikett: World of Warcraft

Blizzards framgångsrika MMO lanserades redan 2004, och finns till såväl Windows som Mac.

Hur många personer krävs det för att ta sig igenom ett spel?

Långt innan multiplayer fanns som ett alternativ föredrog jag att spela med sällskap. Jag hade turen att ha en vänkrets som tyckte att spel var lika självklart att samlas kring som andra samlas kring fotboll eller Melodifestivalen.

👉 Läs vidare

När man inte tycker som alla andra

Börja med att ta rubriken med en nypa salt, eller egenvald annan krydda. Dock går det inte att komma ifrån att det ibland finns en vedertagen, mer objektiv syn på vissa spel. Spel som man gör bäst i att inte ifrågasätta vid vissa spelifierade vattenhål på nätet.

👉 Läs vidare

Klubben för inbördes beundran

I somras släpptes Pokémon Go och blev utan tvekan sommarens största fluga. Det fångade intresset hos många som i vanliga fall inte gillade spel. Det fick många som annars bara satt hemma att marschera ut ur huset och ta långa promenader.

👉 Läs vidare

I Activision Blizzards finansrapport för tredje kvartalet 2015 avslöjades det att World of Warcraft nu har 5.5 miljoner betalande prenumeranter. Det är inte en dålig siffra – bara 100 000 färre än för tre månader sedan – men trots det har Blizzard bestämt sig för att det här blir sista gången företaget diskuterar antalet World of Warcraft-prenumeranter i absoluta siffror. “There are other metrics that are better indicators of the overall Blizzard business performance”, menar Blizzard. Och så får en tio år lång följetong i spelmedia sitt slut. World of Warcraft hade som mest 12 miljoner betalande prenumeranter.

Blizzard, som håller sin Gamescom-presskonferens i detta nu, har utannonserat att MMO:t World of Warcraft haft 5,6 miljoner spelare. Det är ett rejält tapp från de 7,1 miljoner de hade i våras. Å andra sidan lär det lösa sig självt, eftersom det är troligt att en ny expansion utannonseras vilken minut som helst.

Fuskare skyfflas ut från H1Z1 i drivor

DayZ-modden till krigsspelet Arma 2 skapade ett enormt begär hos miljontals spelare, så mycket att ett fristående DayZ-spel släpptes (och håller fortfarande på att utvecklas). Detta följdes upp av en rad kopior som självklart ville vara med och dela på kakan beståendes av pengakastande zombiefans.

👉 Läs vidare

NSA spionerar på dig i World of Warcraft

Trodde du att spel var fritt från NSA-spioneriet? Då trodde du fel. Från Guardians artikel om saken:

The NSA document, written in 2008 and titled Exploiting Terrorist Use of Games &

👉 Läs vidare