The Incredible Balloon Machine

Spelbloggen
Annonser

The Incredible Ballon Machine är en spelautomat från Crazy Tooth Studio. I det här spelet styr man en ballongmaskin som blåser upp ballonger till dess att de spricker. Här har man satsat på en innovativ spelplan, grafik, stora vinstchanser och ett unikt tema

Crazy Tooth Studio är en samarbetspartner till Microgaming som har en hel del ovanliga projekt igång. De nöjer sig inte med att designa konventionella slotmaskiner, utan flera av deras speltitlar har väldigt ovanliga hjul- och radkombinationer. 

The Incredible Balloon Machine tar det konceptet ett steg längre och satsar helt på en minimalistisk spelplan helt utan ett rutmönster. Inga rader, hjul eller vinstlinjer finns överhuvudtaget. Rent tekniskt är det dock fortfarande en slot. Varje snurr eller runda kommer med en kostnad och det finns en helt okej toppvinst att vinna. Annars är det inte mycket som påminner om klassiska slotmaskiner. 

Utan några hjul och rader som dominerar spelplanen känns den lite väl avskalad. Moln kommer in i bakgrunden och lite bronsdekorationer ramar in spelområdet. I mitten på skärmen står ballongmaskinen, redo att blåsa upp ballonger. Atmosfären kanske kan kallas för steampunk. Ett snurr genomförs genom att man aktiverar maskinen som då blåser upp en ballong åt gången. Det här är ett nytt system som kallas för WINCREASE och det kostar mellan 2 till 400 kronor per gång. Om du vill prova på den gratis kan du leta upp en demoversion, eller välja en av alla svenska casinobonusar som erbjuder gratisspel på olika slots.

Spelare håller nere snurrknappen och då börjar en ballong röra sig runt en mätare med olika färgområden och en nål som rör sig. När nålen hamnar på det gula området placerar man sin insats och en prissumma dyker upp på ballongen. Prissumman höjs och blir större ju längre du håller ner snurrknappen. Ju längre du håller ner snurrknappen, desto högre blir priset; från 5 till 7,303 procent extra.

Men ballongen kan gå sönder när som helst, så det gäller att casha ut innan det händer annars går prispengarna förlorade. Ballongen kan sprängas innan nålen kommer på den gula zonen och aktiverar priset, så det kan vara svårt att forma en strategi.

Slutsats

Spelet har möjlighet att ge bra återbetalningar, men det beror lite på hur man spelar. RTP är 96,75 % och spelet har medium volatilitet. Det betalar därmed ut mellanhöga vinster lite mer sällan. The Incredible Balloon Machine får godkänt eftersom det är ganska innovativt och grafiskt är spelet helt okej. Det kan dock bli lite tråkigt att blåsa upp ballonger hela tiden och många gånger är det långt mellan vinsterna. Vill du prova ett nytt koncept inom gambling kan det dock vara värt det.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0