The Cowabunga Collection: 13 klassiska Turtles-spel kommer till din konsol

Petter Mattsson
Artiklar

Goda nyheter alla Turtles-fans! Inte nog med att det retrodoftande Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge förväntas släppas under året – nu kommer Cowabunga Collection: 13 klassiska Turtles-spel redo att spelas på Steam och konsoler. Dessutom några att titlarna gå att spela online, vilket var ett koncept som var fullkomligt främmande när de flesta av dem såg dagens ljus för första gången.

Konami ligger bakom utgivningen

Det är Konami, tillsammans med Nickelodeon och Digital Eclipse som står bakom återutgivningen av Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection, som bland annat innehåller Konamis klassiska beat ’em up-arkadspel och de hårslitande frustrerande NES-spelen.

TMNT: The Cowabunga Collection: Trailer

Det var under onsdagen den 9 mars som trailern till The Cowabunga Collection dök upp, under livestreamen av Sonys State of Play. Samlingen innehåller alla titlar vi kunde ha hoppats på (om vi vetat att en Turtles-samling var på gång), såsom Turtles in Time och tre versioner av Tournament Fighters. Spana in trailern här:

Innehåller 13 titlar

Vilka är då spelen som ingår i The Cowabunga Collection? Som vi redan nämnt handlar det om 13 klassiska titlar från arkadhallar och konsoler som NES, Gameboy, SNES och Sega Megadrive. Här är den kompletta listan:

Teenage Mutant Ninja Turtles (Arkad)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time (Arkad)

Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)

Teenage Mutant Ninja Turtles 2: The Arcade Game (NES)

Teenage Mutant Ninja Turtles 3: The Manhattan Project (NES)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (NES)

Teenage Mutant Ninja Turtles 4: Turtles in Time (Super NES)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Super NES)

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist (Sega Megadrive)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Sega Megadrive)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan (Game Boy)

Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Back From The Sewers (Game Boy)

Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Radical Rescue (Game Boy)

Flera av spelen får online-läge

Spelen som ingår i samlingen är inte remastrade versioner, i meningen att de har fått upphottad grafik eller nya banor. Men Konami lockar ändå med en hel del godsaker som gör det värt att äga The Cowabunga Collection framför att bara ladda ner retrospelen gratis till din emulator.

För det första har extramaterial utlovats i ett virtuellt museum, liksom aldrig tidigare släppta bilder, skisser och annat från utvecklingen av spelen. Men det allra häftigaste är ändå att flera av spelen har försetts med online-läge, vilket vi förmodar betyder multiplayer.

Spelen i samlingen som kommer gå att spela online är TMNT (Arkad-versionen), TMNT: Turtles in Time (Arkad-versionen), TMNT: The Hyperstone Heist och TMNT Tournament Fighters (Super Nintendo-versionen).

Kommer till PC och konsoler under 2022

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection kommer att släppas både för nedladdning och i fysisk utgåva på Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X/S. Du kommer också att kunna köpa spelet till PC (Windows) via Steam. Samlingen släpps någon gång under 2022 och vad det svenska priset blir är ännu oklart, men då priset är satt till 39,99 dollar gissar vi på någonstans runt 400 kronor.

Kompletterar Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Sedan tidigare vet vi att TMNT: Shredder’s Revenge, som är ett av de beat ’em up-spel vi ser mest fram emot just nu, kommer att släppas under året. Det är därför säkerligen ingen slump att The Cowabunga Collection släpps nu – Shredder’s Revenge inspireras kraftigt av de här gamla klassiska spelen så det är inte mer än rätt att de lyfts fram i rampljuset i samband med att det nya Turtles-spelet blir tillgängligt.

Det är inte bara Turtles som kommer att synas mycket under 2022. Du vet väl att det även är Cupheads år?

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1