Artiklar

Välkommen Myogaming!

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

Det finns ett engelskt talesätt som lyder ”Don’t mention the competition” och om det var något som jag trodde var ett vettigt råd kanske jag inte skulle skriva denna krönika. Lyckligtvis så tror jag varken på talesättet eller att man måste vara konkurrenter.

Den 23 januari öppnade spelsajten Myogaming sina portar och där hittar du bland annat nyheter, recensioner och krönikor. Vad är så speciellt med detta tänker ni kanske om ni inte hört talas om sajten tidigare? Låter det inte som en helt vanlig spelsajt? Jo, men…

Initiativet till Myogaming togs av Melika Zakariae som i välkomstposten skrev ”Vi är här med ett syfte, att skapa en förändring i gaming branschen”. Vad för förändring? Jo, Myogaming är en sida som helt drivs av kvinnor. Om du tänker ”Jaha? Vad är det som är så fantastiskt med det?” är du troligen i väldigt stort behov av att bredda vilka sajter som du följer. De flesta spelsidor domineras av ett manligt, heteronormativt perspektiv, vilket gör att rapporteringen blir vinklad (trots att Spelbloggen tidigare har haft kvinnliga krönikörer gäller det här tyvärr oss med i nuläget). Ett smalt perspektiv gör att det lätt blir att vi hamnar i filterbubblor och enbart nöjer oss med åsikterna från liktänkande – och det är första steget mot en sinnesslöhet som i alla fall jag vill undvika.

Det är dock inte alla som sitter i samma båt som mig, en vit heterosexuell man, och kan ta åt sig perspektivet som så många spelsidor ger. I en del fall då kvinnor försökt uttrycka sina åsikter har de bemöts med, i ärlighetens namn, ett riktigt vidrigt mottagande. Tro på fan att de inte känner sig välkomna. När dessutom kvinnor, transpersoner och icke-binära inte syns så blir det svårt för sådana målgrupper att hitta någon att identifiera sig med. Att skapa en spelsajt med just den typen av avsändare är ett fantastiskt initiativ av Zakariae. Förhoppningsvis bidrar det till en mer inkluderande miljö för fler som delar en passion för gaming. För min egen del ser jag fram emot att få läsa många spännande artiklar och krönikor som jag inte får läsa på andra ställen.

Välkommen Myogaming!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0