Watch Dogs Legion

Spelbloggen
Annonser

Ett bra multiplayerläge förlänger livstiden för vilket spel som helst. En intressant single-player kampanj och bra spelmekanik kan hålla uppe intresset i ett par veckor på sin höjd i vanliga fall. För Watch Dogs Legion så finns det fem huvudnarrativ med över 60 uppdrag, men det kanske inte räcker för att Ubisoft ska kunna underhålla sina spelare tillräckligt länge och göra rätt för sig som Frankrikes största speltillverkare.  

Efter att Watch Dogs Legion släpptes för ett par månader sedan så har spelare börjat undra när de kommer få möta varandra eller samarbeta som ett team online. Inga onlinelägen var tillgängliga vid släpp, varken för konsol eller för PC. Det efterlängtade släppet hände äntligen för en dryg vecka sedan, åtminstone för konsolspelare, då Ubisoft äntligen implementerade co-op uppdrag och PVP.

Släppet har gjorts tillsammans med en video som avslöjar mer om de olika onlinelägena som vart och ett introducerar nya funktioner till spelet:

  • Co-op uppdragen för två till fyra spelare erbjuder ny spelmekanik och tillåter dig att rekrytera nya medlemmar till ditt lag med hackers. 
  • Ett gratis co-op läge i en öppen värld för upp till fyra spelare kommer också att läggas till. Det ger dig möjligheten att röra dig fritt genom staden och delta i en mängd olika aktiviteter. Från olika uppdrag till att samarbeta med andra spelare över hela stan i ett kaotiskt London.
  • Det har även lagts till ett PvP för fyra spelare som heter Arachnobot Arena, där spelare kontrollerar tungt beväpnade robotar i dödsmatcher. Detta är det första PvP-läge som lagts till, men det kommer säkerligen flera i framtiden.

Den största anledningen till att PC-versionens online-uppdatering har försenats är kompabilitetsproblem med ett okänt antal grafikkort som orsakat krascher när utvecklarna testat spelet. Att vänta på sådana kompabilitetsproblem löses för att undvika att släppa en produkt som gör spelarna besvikna är i dagsläget lika viktigt som kvalitén på själva spelet. Tillverkaren riskerar annars att undergräva sitt förtroende hos spelarna.

Att släppa ett spel som inte behöver några nya tillägg redan vid lansering är givetvis idealfallet. Om det inte går (vilket är rätt ofta för många speltillverkare under pandemin), så är det säkraste att hålla de löften man gett, och implementera allt det som saknas så fort som möjligt. Att vara tvungen att vänta 2 månader på ett riktigt online-läge har fått många att rynka på näsan, men på sammantaget har det varit lyckosamt minst sagt! Allt som kvarstår är att hitta det bästa priset för att köpa Watch Dogs Legion om du inte redan äger det, och det hittar du enklast på DLCompare.

dlccompare

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0