Alto’s Adventure

Appmagasinet
Artiklar

Llamaherden Alto har det tufft, hans llamor smiter hela tiden och han måste dra på sig sin snowboard och blåsa efter dem nedför berget. Det är premissen för Alto’s Adventure (universal, 29 kr), ett åka ner för berget-spel där ett tryck på skärmen får dig att hoppa, eller slå volter om du håller kvar fingret. Det är snarlikt Ski Safari, något av en klassiker i den här undergenren till springspelen som startade med Canabalt. Alto’s Adventure är dock så oerhört mycket mer smakfullt stilistiskt än Ski Safari, så mycket snyggare, och det låter så mycket bättre. Produktionsvärdet är helt enkelt betydligt mer premium, och det gör att en annars ganska trött genre kan få nytt liv.

Liksom Ski Safari, och andra snarlika spel, så finns det utmaningar att besegra. Dessa levlar upp din karaktär, som till en början är Alto från spelets titel, men senare blir andra filurer från berget, alla med olika åkegenskaper. Vissa av utmaningarna är lättare att klara med specifika karaktärer, vilket understryker återspelningsvärdet. Stundtals blir det lite upprepande, men eftersom det är först efter ohälsosamt långa spelsessioner så förlåter jag spelet detta.

Alto’s Adventure är ett välputsat tidsfördriv som hör hemma på din iPhone och/eller iPad, förutsatt att du uppskattar den här typen av spel.


Den här recensionen publicerades i Appmagasinet #36. Teckna din prenumeration på Appmagasinet här – det är gratis och det finns alltid minst en speltext i varje nummer.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0