Artiklar

Årets spelhändelse slår två flugor i en smäll

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

Det är dags för årets största spelhändelse, och kalendern säger inte mer än 10 januari. Eller ja, faktum är att den pågått ett par dagar redan. Jag talar förstås om AGDQ 2018, eller Awesome Games Done Quick för att tala klarspråk. Ett veckolångt livesänt speedrun-maraton som pågår dygnet runt. Otaliga spel, färgstarka personligheter, underhållande kommentatorer samt intervjuer, tävlingar och bonusar. Allt serverat på Twitch i en enkel ström för vem som helst att beskåda.

Det var den första flugan.

För er som inte vet så kombineras dessa event med välgörenhet, där tittarna hela tiden kan skänka pengar som nu går till cancerforskning. Fluga #2. I skrivande stund har de endast kört på i lite drygt två dygn, och redan samlat in närmare tre miljoner kronor. Inte illa. Inte illa alls. Och slutsumman brukar oftast hamna på något mångdubbelt detta. Tänk så fantastiskt det kan bli när gamers (ja, jag tillåter mig själv att kalla oss det nu) kommer samman på detta vis.

För undertecknad har detta event, tillsammans med sommarvarianten Summer Games Done Quick, betytt oerhört mycket. Trots att jag sitter på andra sidan Atlanten så osar gemenskapen och mysighetsfaktorn ut genom varenda öppning i min dator, och jag försöker se så mycket som möjligt av det som körs från tidig morgon till sen kväll svensk tid. Twitch-chatten går för fullt, och de som kommenterar det som sker på skärmen är allt som oftast väldigt fascinerande och roliga att lyssna på. Dessutom är det lärorikt. Många är de tillfällen då man bara sitter och gapar över den kunskap som finns kring gamla dammiga spel, och hur dess ”brister” kan utnyttjas på alla tänkbara, och otänkbara, vis.

Vissa spel vränger de verkligen totalt ut och in på i jakt efter de snabbaste tiderna eller märkligaste glitcharna.

Är du en van tittare men råkat glömma det i år, eller om du är helt ny för detta fenomen, så dyk rätt in på Twitch-strömmen. När som helst, dygnet runt.

Är du nyfiken på vilka spel som spelas när, så hittar du schemat här. Notera att det är lokala tider för den plats du vistas på som visas. Smidigt värre.

Vill du delta i gemenskapen ytterligare så finns det givetvis en kanal på Discord.

Välkommen in i värmen! Roligheterna tar inte slut förrän 14 januari.

För den här gången.

 

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0