Atari laddar upp för magplask

Thord D. Hedengren
Artiklar

Ataribox. Smaka på det namnet. Är det en spelkonsol du drömmer om att köpa? Trots, eller på grund av, att den bär den klassiska Atari-loggan och trädetaljer på åtminstone en av versionerna av spelmaskinen.

Okej, det ser väl inte fördjävligt ut men trots det uppenbara försöket att flirta med retronostalgiker så är det tveksamt vad Ataribox faktiskt är. Till en början låter det som ett Atari-svar på NES Classic Mini och dess efterföljare, men det är inte bara naivt – Atari hade aldrig spelen Nintendo kunde stoltsera med så marknaden blir liten – utan också felaktigt. För Ataribox ska inte bara spela gamla spel, något man medger själva i ett e-postutskick, utan även nya spel.

Vadå nya spel?

Inte vet jag men det finns HDMI och fyra USB-portar samt Ethernet och SD-kortläsare. Känns inte så retro. Känns mer som att någon har licensierat Atari-varumärket och tryckt in en Android-distribution eller dylikt för att emulera gamla spel och erbjuda mobilspel kopplade till dumburken.

I ärlighetens namn vet vi ingenting om Ataribox, bilderna är uppenbart bara renderingar, inte faktiska produkter. Det här kan bli vad som helst. Gissningsvis en gäspning, för när tänkte du senast på det där gamla Atari-spelet du ville spela en gång till?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0