Baldur’s Gate växer med Siege of Dragonspear

Publicerad:

Skrivet av:Thord D. Hedengren

Verifierat av

Max L

Det här är inte Baldur’s Gate III, understryker Beamdog, när de utannonserar Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear. I själva verket är Siege of Dragonspear en expansion till Baldur’s Gate: Enhanced Edition, och därmed behövs nämnda spel för att spela det här 25 timmar långa äventyret, som knyter ihop Baldur’s Gate med Baldur’s Gate II.

Ser Siege of Dragonspear lite gammalt ut för en nyutvecklad expansion? Det är för att Beamdog använder sig av Infinity Engine, samma som Baldur’s Gate-spelen rullar på.

I Siege of Dragonspear blir det en del bekanta ansikten, och tveklöst en mängd nya. Expansionen knyter som sagt ihop Baldur’s Gate med Baldur’s Gate II, och det betyder även att du kan flytta dina karaktärer däremellan. En ursäkt så god som någon att spela om Baldur’s Gate: Enhanced Edition – vilken alltså krävs – i sommar. Siege of Dragonspear släpps till alla format där Enhanced Edition finns.

Låt oss avsluta med en hög med bilder på Siege of Dragonspear, från datorversionen. Här ser vi klassiska Infinity Engine i all sin prakt, och det är – för de av oss som är närmast uråldriga – svårt att inte känna ett litet nostalgiskt sug.

Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear släpps till Windows, Mac, och Linux ”snart”, med versioner till iOS och Android kort därefter.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0