Bethesda och Fallout 76 fortsätter att irritera fansen

Rickard Olsson
Artiklar

Fallout 76 har inte haft den bästa av lanseringar. Buggar, trasiga servrar, för lite innehåll och annan kritik har kantat dagarna sedan release, och en sökning efter detta på exempelvis YouTube visar lika delar komik som tragedi.

Men det tar inte slut där, för nu är det den fysiska samlarutgåvan, Power Armor Edition, som hamnat i rampljuset. Och Bethesdas hantering av spektaklet, så klart. 

Som synes på bilden så ingår det lite blandat lull-lull med en hjälm som förmodad höjdpunkt för de flesta. Men det är väskan, den där tygväskan till vänster, som orsakat stormen vi nu kan läsa om. Den var utannonserad som en ”canvas bag”, alltså en lite stryktåligare grovtrådad tygväska, men visade sig sedan vara en betydligt billigare variant av nylon.

nylon
Bild från Resetera.

En person hörde av sig till Bethesda Helpdesk angående detta, och fick ett hyggligt ögonbrynshöjande svar:

We are sorry that you aren’t happy with the bag. The bag shown in the media was a prototype and was too expensive to make. We aren’t planning on doing anything about it.

Jag låter citatet tala för sig självt! Men när en annan person hörde av sig direkt till Bethesda gällande samma sak, lät det lite annorlunda:

Due to unavailability of materials, we had to switch to a nylon case in the Fallout 76: Power Armor Edition. We hope this doesn’t prevent anyone from enjoying what we feel is one of our best collector’s editions.

Två olika svar, således, där det senare mest låter som en dålig ursäkt. Oavsett vilket kan man så klart inte utannonsera och sälja en produkt, bara för att sedan skicka en annan.

Efter uppståndelsen blev det uppenbarligen lite väl svettigt för ett redan dyblött Bethesda, som kände sig nödgade att agera. Och som de gjorde det…

Som plåster på såren för att inte ha skickat ut det de skulle ha skickat ut, och som folk har betalat för, så väljer Bethesda att ge alla Power Armor Edition-köpare 500 atomer. Alltså virtuell valuta för Fallout 76 till ett ”värde” av knappt $5. Men eftersom det är virtuell valuta så är det riktiga värdet egentligen 0 kr, så klart, och inte ens något av de i spelet högre köpbara alternativen på upp till 5 000 atomer kunde de tänka sig att ge.

Det är nästan som att Bethesda medvetet fått för sig att förstöra så mycket som möjligt runt allting Fallout 76. Och sig själva.

Citat från Spiel Times.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0