Call of Duty Vanguard – Kan det överträffa World At War?

Joel Cederblad
Artiklar

Ja, titeln kanske är lite extrem, men det här är något unikt! Vanguard är det bekräftade Call of Duty spelet 2021 och det ser bättre ut än någonsin! Sledge Hammer gör ett nytt försök att skapa ett greppande spel som tar plats under andra världskriget. Bortsätt från deras en-minut teaser så finns det nu en 3 minuters lång trailer att se, vilket är fullpackat med information. läs mer för att upptäcka allt du missade!

Call of Duty Vanguard

Vad Handlar Call of Duty Vanguard Om?

Detta spel baserat på världens största kriget följer fyra huvudpersoner. Alla är från separata nationer, men de har en sak i gemensamt, de alla är medlemmar av en fiktivt hemlig krigsstyrka som kallas för ’Vanguard’ och de strider tillsammans med ’de allierande’, eller ’The Allies’ som bekämpade nazisterna och deras hjälpande nationer. Med tanke på hur berättelsen följer en hemlig stryka så är det trovärdigt att den kommer inkludera både verkliga och hemliga operationer, vilket kan erbjuda mer variation i både spelmomenten och platser. På tal om det….

5 protagonists

4 karaktärer, 4 Spelstilar

Jämfört med den förra spelet baserat på det andra världkrigset ’Call of Duty WW2′, Detta spel kommer att följa fyra separata karaktärer med olika karaktärsdrag baserat på deras tidigare bakgrund under det värsta perioden under det andra världskriget. Detta kommer att ge en känsla av storskalig konflikt under hela spelets gång. Dessa fronter är:

heavy

Nordafrika

I denna krigsfront som senast var spelbar i Call of Duty 2 deltog Australieraren Lucas Riggs. I trailern visas en mängd av pansarvagnar, vilket kan syfta på att denna berättelse kommer vara actionfylld med explosioner och skottlossningar i stora öppna fält. Vi ser även Lucas Riggs använda många tunga maskinvapen, så han kan säkert vara berättelsens tunga artillerist.

sniper

Östfronten

En av de mest brutala miljöerna under krigstiden var definitivt östfronten. Vi följer därför en speciell prickskytt från Sovjetiska Unionen; Polina Petrova, som tidigare bekämpade nazisterna i Slaget vid Starlinggrad Vi ser glimtar av de tyska soldaterna fylla upp de trånga stadsgatorna och ta många oskyldiga liv för att beskydda sin makt, samt den kalla ryska vintern, vilken indikerar att hennes spelstil är att adaptera till miljön, sikta med precision och smyga sig fram till målet.
(Interresant fakta: Hon är starkt baserad på en verklig historisk figur Ludmila Pavlitjenko, som har ett bekräftat dödsantal på över 300 som prickskytt.)

Kinglsey

Västfronten

Självklart behöver spelet ta upp den mest kända invasionen någonsin. Den mest kända krigsfronten i hela kriget. I denna historia följer vi den brittiska ledaren av specialstyrkan, Arthur Kingsley, som var med i den nionde fallskärmsbataljonen. Som en fallskärmsspecialist är det sannolikt att vi kommer uppleva uppdrag likande till Operation Tonga, vilket tog plats strax innan Landstigningen i Normandie.

Pilot

Stillahavskriget

Vi kan inte nämna andra världskriget utan konflikten mellan USA och Japan. Här följer vi Wade Jackson, en amerikansk pilot som stred över Stilla havet och tog del av bombningen av Japanska krigsbåtar. Baserat på vad vi ser i trailern så är det en säker satsning att påstå att denna karaktär kommer fokusera på flygkrig.

Vad Mer?

Med tanke på variationen på plaster, karaktärer och deras stridstil så finns det potential att skapa något vi inte har sett förut. Ett Call of Duty som äntligen erbjuder variation av spelstilar och miljöer. Kanske kommer denna berättelse fokusera mycket på huvudpersonerna och deras relationer under dessa svåra tider.

Dessa frågor är dock omöjliga att besvara just nu, men vi ser spänt fram emot att lära oss mer om årets blockbuster inom FPS-genren.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0