Artiklar

De gamla gudarna har kommit till Hearthstone

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

Nu är nya Hearthstone-expansionen, Whispers of the Old Gods, ute. Med den kommer två nya spellägen: Standard och Wild. Standard tillåter bara standardkorten, samt kort från det senaste årets expansioner. Wild å sin sida tillåter alla tänkbara kort. Det här är ett vanligt sätt att hantera spelbalansen när samlarkortspel av den här typen blir lite äldre, och det är hög tid – Hearthstone har känts lite trist på sistone.

Whispers of the Old Gods är en traditionell expansion, vilket betyder att Blizzard vill att du ska köpa booster packs. De kostar som vanligt, det vill säga 100 guld eller en tia per paket om sju kort, men Blizzard är generösa. Det första som möter dig, efter filmer och dylikt tjafs, är en utmaning som ger dig fem booster packs gratis om du vinner två matcher i Standard. Du har förstås knappast byggt någon Standard-kompatibel lek ännu, men standardlekarna (hah!) duger väl för att plocka hem fem gratispaket.

Fem gratisboosters, man tackar!
Fem gratisboosters, man tackar!

Så vad händer när du lyckats med denna bedrift? Jo, då lockar Blizzard med fler gratisboosters, fast den här gången måste du vinna sju matcher i Standard. Och nu har du ju lite Standard-lagliga kort att åtminstone börja bygga en lek med, så det är inte så dumt faktiskt.

Whispers of the Old Gods betyder också att en handfull kort har försämrats. Som vanligt får du en genomgång när du startar spelet, men orkade du inte titta så noga så återfinns de här nedan.

Jag är hoppfull inför Whispers of the Old Gods, faktiskt. Måhända är det vad som gör Hearthstone lite intressant igen. Personligen ska jag spela Standard ett tag, för att se hur det känns.

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1