Det här spelar spelbloggarna i påsk

Spelbloggen
Artiklar

Det vankas påsk, vilket betyder bisarrt mycket godis med tillhörande äckelkänslor och illamående samt förstås ägg i mängder. En annan trevlig sak med påsk är alla lediga dagar vi får, vilket för Spelbloggens spelbloggare förstås innebär att det kommer spelas ett spel eller två.

Robert

IMG 0118
Leviathan

Påsk innebär spel i mängder för mig! Ja, inte TV-spel då. Digitala spel har ingenting med påsken att göra. Rollspel däremot, det är vad högtiden kräver! Varje påsk arrangeras GothCon, vilket är är den stora samlingsplatsen för alla Sveriges rollspelare, brädspelare och kortspelare. Här frossas det i spel och jag själv kommer att vara där för att arrangera spelomgångar med mitt eget rollspel Leviathan. Syns vi kanske där?

Anders

Ytterligare en vecka har gått sedan mitt Switch fick ta sin plats på tv-bänken, och det har fortfarande inte lämnat lägenhetens fyra väggar. Det kommer att bli ändring på den saken under påskhelgen. En resa hem till föräldrarna, och sammanlagt fem timmar i kollektivtrafiken, blir ett utmärkt tillfälle för att kolla hur Switch står sig som portabel spelkonsol. Räcker batteritiden hela resan? Hur känns det att traska runt med ett Switch i väskan? Kommer jag att kunna bryta spelandet för påskmiddagen? (“Jag ska bara spara först!”) Frågorna är många.

I väntan på att Mario Kart 8 Deluxe släpps till Switch (28 april – nära nu!) fortsätter jag att nöta The Legend of Zelda: Breath of the Wild så fort jag får en stund över. Trots att jag har loggat nästan 50 timmar i spelet så känns det som att jag bara har skrapat på ytan av vad den enorma spelvärlden har att erbjuda. Jag ser fram emot att få till några längre spelsessioner i helgen. Calamity Ganon – I’m coming for you.

Rickard

Från snudd på total stiltje så har jag tagit mig vatten över huvudet med Life is Strange, Nier: Automata, Bloodborne och diverse mobilspel. Därtill fick jag för mig att installera South Park: The Stick of Truth igen, ett spel jag gav upp efter några timmar för ett par år sedan.

Men det räcker inte. Jag sneglar just nu på Microsofts och Sonys rea för Xbox One respektive PlayStation 4. Borde jag hugga Grand Theft Auto V också? Och State of Decay var ju faktiskt kul, så kanske Year-One Survival Edition vore något också. Bara drygt 80 spänn. Sen vore ju NHL 17 kul också.

Det är ju trots allt påsk.

Men jag misstänker att det slutar som vanligt. Jag velar tills tiden tar slut. Varken köper eller spelar något av det jag nämnt ovan. Startar PS Vitan och bläddrar igenom reaspelen för tionde gången. Köper inget. Kollar Tradera efter lite retro. Köper inget.

Men det spelar inte så stor roll, för det finns gott om e-sport att bevaka på Twitch! Och så finns det fortfarande så många osedda Rick and Morty-avsnitt.

Jag klarar mig.

TDH

Tro det eller ej, men Breath of the Wild har fått ta ett steg tillbaka en liten stund. Jag spelar det fortfarande men kände att jag behövde något annat ett par sena, på tok för trötta, kvällar. Så det blev Mass Effect 2, ett spel jag formligen älskar och som jag har en hel del DLC kvar att spela igenom. Efter lite strul med min Steam-version så rageköpte jag spelet igen på Origin där det var lätt att köpa DLC också. Inte det mest ekonomiska, men vafan – det var lätt. Troligen blir jag dock klar med Mass Effect 2 tidigt i påsk så jag tänkte köra vidare med Mass Effect 3, ett av mina absoluta favoritspel. Jag tror inte jag har någon ospelad DLC där, men kanske?

Utöver dessa omspelningar, som förstås är grundade i att jag är så förbaskat sugen på Andromeda men inte vill ta mig an det förrän det kommit en patch till, så blir det mer Breath of the Wild och lite Elder Scrolls Online. Låter som en hyfsad påsk tycker jag.


Spelbloggen har ledigt över påskhelgen. Vi är tillbaka igen på tisdag nästa vecka. Glad spelhelg på er alla!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0