Detta med att skaka hand inom e-sport

Rickard Olsson
Artiklar

E-sport har fullständigt förvandlat min syn på spel de senaste åren. Otaliga är de timmar jag spenderat framför skärmen, hängandes på Twitch för att följa alla möjliga turneringar. Främst i Counter-Strike: Global Offensive som tveklöst är det bästa spelet för e-sport någonsin, även om det blir lite Hearthstone vid sidan om. Men det är inte bara matcherna i sig som underhåller, för trots att produktionsvärdet på en direktsänd turnering numera är makalöst högt, så uppstår inte sällan roliga eller aningen pinsamma situationer. Och påfallande ofta gäller det den ökända e-sportshandskakningen.

Hur ska du ha det egentligen? Fnatics Krimz misstolkar här inbjudan till handskakning och sträcker över micken istället. Guld!

Smithzz från EnvyUs tar här fram sina klassiskt feminina, eller kanske majestätiska, drag när man skulle kunna tro att han förväntar sig en kyss på handen.

När Ptr spelade i Counter Logic Gaming toppade han garanterat listan över pinsammaste handskakningsförsök dittills. Som man brukar säga: DENIED!

https://youtu.be/tBeojYNSiCo

Overwatch-spelaren Seagull ger sig inte, utan jagar verkligen presentatörens hand i det här ljuvliga klippet.

Detta är bara några av dråpligheterna från e-sportens underbara värld, och ingen live-sändning är komplett utan att åtminstone något går på tok, vad det än må vara. Men den fruktade handskakningen är det få till inga som vill råka ut för. Personligen, alltså. För oss som tittar finns det ju inget bättre!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0