Diablo III borde varit ett iPad-spel

Publicerad:

Skrivet av:Thord D. Hedengren

Verifierat av

Max L

D3Diablo III är välspelat och hyllat. Visst, många reagerar faktiskt på att storyn är tagen direkt ur en medioker fanficberoende 14-årings drömmar, men majoriteten verkar faktiskt inte bry sig nämnvärt. I stället ler man och tycker att det är lite ostigt, men det ska ju vara så.

Nej hörni, bara nej. Det ska inte vara så. Nej.

Nej.

Nu spelar de flesta av oss inte Diablo III för storyn, utan för klickfesten det innebär, med kompisar online. Helst i samma rum som alltid, men kan man inte så kan man inte. Internet fixar det åt dig serrö.

Diablo III är en besvikelse rakt igenom, förutom att det är kul om man är flera. Ungefär som Fia med knuff eller Kubb med alkohol. För övrigt är den officiella Diablo III-drycken rödvin, med popcorn som tilltugg. Klassiskt och bra, lagom för tempot och storyn och hela köret.

Så Diablo III är ingen höjdare. Kanske hade det varit roligare med en handkontroll, kanske hade den tänkta Xbox 360-versionen gjort sig bättre, men jag tror inte det. Eller jo, lite, för den här typen av spel – trots klickfesten – är roligare med annan kontrollmetod. Det är helt enkelt inte sexigt att klicka en väldig massa längre, det räckte för Diablo och Diablo II, men nu, så här långt senare? Nej.

Nu ska man trycka i stället. Tappa.

Det är lustigt, efter en kvart med Diablo III förra året så visste jag att den här texten skulle skrivas. För det är så uppenbart, Diablo III är nämligen inte räddningen för storskaliga PC- eller konsolspel. Det är beviset att så kallade AAA-spel av den klassiska skolan faktiskt måste vara bra, något utöver det vanliga.

För när jag hellre hade tappat mig igenom helvetet på min iPad, med den här ostiga skitstoryn och det taffliga genomförandet, än gotta mig i spelet på min svindyra spel-PC, då är det början till slutet.

Eller början till början.

Diablo III borde ha varit ett iPad-spel. När fyran kommer, om tio år eller så, får vi en ännu sämre story och cartoon-grafik utan mörker eller känsla, men vi köper och spelar det. På våra plattor, så klart, för Blizzard kommer inte ha känsla nog att ge ut det till rätt plattform då heller.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0