En öppen hackar- och slasharvärld låter bra

Thord D. Hedengren
Artiklar

Jag är väldigt svag för Dynasty Warriors-spelen. Inte alla kanske, och inte så mycket att jag har full koll på vilken version av dem jag föredrar. Nej, det är mer en fråga om konceptet, friheten att hacka och slasha sig igenom horder av fiender, ibland kryddat med något halvstrategiskt inslag på en karta. Vem skickar vi vart, hur skyddar vi oss mot fienderna på den större arenan, sådana saker. Och co-op, det är alltid ett säkert kort förstås.

Famitsu skriver om Dynasty Warriors 9

Nu säger japanska Famitsu (via Kotaku) att Dynasty Warriors 9, som säkert kommer och förbryllande många versioner, kommer ha en öppen värld. Slagfälten är annars ganska stora men inte utan gränser, något som jag inte tänkt så mycket på som en begränsning men som nu känns extremt trångt. Eller ja, sidospår som Hyrule Warriors (rekommenderas för övrigt) kändes ju rätt trånga, men det är inte en övergripande sanning för Warriors-spelen.

Men en öppen värld! Betyder det att jag kan springa, hugga och slå mig hela vägen till Nobunagas borg? Ingen aning, Famitsu skriver inte mycket mer än att jag faktiskt kommer kunna ta mig in i borgar och att det blir otroligt många fiender. Det vore inte ett Dynasty Warriors utan fiendehorder utan dess like.

När, var och hur för Dynasty Warriors 9 är inte känt än. Eller ja, vi vet att det kommer till PlayStation 4, men det är också allt. Jag hoppas på en lansering i år men gissar på tidigt 2018. Då ska naginatan slipas, minsann.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0