E-sporten i rörelse

Spelbloggen
Annonser

computer guts 1478422 639x427Det råder inga som helst tvivel om att e-sporten rör sig framåt. De senaste åren har vi sett en helt ny typ av satsning på datorspel ur ett kommersiellt och yrkesmässigt perspektiv. Idag är det väldigt enkelt att följa sporten och på så sätt blir den växande skaran åskådare mer och mer engagerad.

De mest populära spelen

Precis som det finns mer populära ligor inom fotboll finns det mer omtyckta spel i e-sportvärlden. De mest populära spelen idag är i följande ordning Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Starcraft II och Fortnite. Dota 2 är i skrivande stund överlägset störst med flest antal turneringar och största prispengar.

De största turneringarna

The International är världens största e-sportturnering. Eventet pågår mellan 20-25:e augusti och kretsar kring Dota 2. Här gör världens bästa spelare upp om förstaplatsen som ger stora prispengar. Förra året låg den samlade prispotten på hisnande 25.5 miljoner dollar. Samma datum som The International kickar igång, går även stapeln av för tävlingen CS: GO Major Tournaments som pågår i tre veckor. Det klassiska actionspelet är fortsatt ett av världens mest populära spel och svensken Freddy Johansson tillhör en av de bästa i sporten.

En annan gigantisk turnering är League of Legends World Championship där de bästa lagen ställs mot varandra i en strategisk batalj. I turneringens förra upplaga låg prispotten på 6.5 miljoner dollar. Ett hopp ner från The International, men fortfarande en otroligt hög summa. Det råder inga tvivel om att folk idag kan tjäna bra pengar på spel.

Twitch

Publiken älskar de största turneringarna och den givna plattformen för att följa dem är Twitch som är världens ledande streamingtjänst för spel. Det finansieras främst via reklam, så att den som vill kan streama gratis. Twitch är idag väldigt professionellt med välproducerade studior som håller i turneringar, med programledare och kommentatorer. Steget till traditionell sportsändning har aldrig varit kortare.

E-sportbetting

Sett till att e-sport blivit så pass stort finns det idag många tjänster som erbjuder åskådare möjligheten att betta på matcher. Inte minst på de största turneringarna. Den vanligaste typen av betting är att spela på resultat inför matcher. Är du intresserad av att veta mer om e-sportbetting kan du gå in på E-Nytt.se som ger en heltäckande bild av hur det går till och kartlägger de största eventen för betting.

Ja, e-sport blomstrar för varje dag som går och snart kommer vi säkert att se ännu fler stora turneringar, streamingplattformar och professionella spelare inom dess universum. Det är en modern och spännande rörelse att följa.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0