E-sportkanal lanseras av MTG

Rickard Olsson
Artiklar

Det är e-sportbolaget ESL som i maj månad kommer att dra igång e-sportkanalen eSportsTV. Målet är 2 000 live-sända timmar om året (som består av ca 8 760 h totalt) och tanken är att man ska bevaka och sända från de största ligorna och turneringarna på internationell nivå. Sändningarna pågår dygnet runt, så vi får nog räkna med en del repriser också.

MTG, som numera äger ESL, kommenterar det hela så här:

Kanalen handlar om att öka kännedomen kring eSport och att öka både antalet spelare och fans. Det finns över två miljarder gamers i världen och intresset kring eSport exploderar just nu med ett antal fans som snabbt rör sig mot 250 miljoner. Detta är anledningen till att vi vill göra ännu mer eSport tillgängligt på så många skärmar som möjligt.

Just nu kommer kanalen att erbjudas på samtliga av MTG:s satellitplattformar hos Viasat Norden och i Baltikum, och Medievärlden skriver även att samtal pågår med TV-distributörer och operatörer i flertalet andra länder.

Spännande tider, och ett steg i rätt riktning helt klart. Men luttrade e-sporträvar följer så klart redan allt intressant online, via Twitch och övriga streamingtjänster.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0