Artiklar

En Förnimmelse av Arkham Knight

Publicerad:

Skrivet av Benjamin Andersson

Verifierat av: Max L

Ingen har nog missat att den tredje och sista delen av spelstudion Rocksteadys Batmanserie ska lanseras senare i år. I trilogin räknar jag då Arkham Asylum och Arkham City eftersom det tredje spelet, Arkham Origins, inte var Rocksteadys regi. Det utvecklades istället av Warner Brothers spelstudio i Montreal. Gissningsvis hade Rocksteady bättre saker för sig som att påbörja utvecklingen av då Arkham Knight på en helt ny plattform, vilket säkert är en utmaning i sig.

I Rocksteadys andra del i spelserien fick vi kanske redan där en förnimmelse om vad som komma ska. Vid sidouppdraget ”Watcher in the Wings” träffar Batman på en kostymklädd figur som lämnar mystiska spår efter sig. Senare i spelet dyker han upp igen och sedan igen. Det finns en kul achievement eller trophy att erhålla om du styr en batarang mot honom.

Efter att den mystiska personen har dykt upp fyra gånger har Batman fått tillräckligt med spår för att förutse var han kommer att dyka upp nästa gång och, mycket riktigt, tar Batman sig till platsen träffar han på honom igen. Den här gången delar de två maskerade männen ett samtal som slutar i att den mystiska mannen berättar om en profetia:

I bring a message: dark days are coming, Batman. The Prophecy is coming true, you are the warrior who will close the gates of Hell, you are the one who will save this day, and in doing so, events will occur that you cannot stop, from the ashes of Arkham the fires will rage and Gotham will burn, and you, you will burn too.

Är detta vad som väntar oss i Arkham Knight?

Även om profetior kan vara tröttsamma i all sin otydlighet har Rocksteady tidigare lämnat ledtrådar om framtida spel i serien. I Arkham Asylum finns det ett populärt påskägg där vi hittar ett hemligt rum med kartor och ”artwork” för uppföljaren, Arkam City. Med andra ord arbetade Rocksteady med uppföljaren innan det första spelet ens var lanserat. I Arkham City finns det ett liknande påskägg, om inte lika tydligt, där vi ombord på en anonym båt finner indikationer på att Scarecrow planerar något. Men innan lanseringstrailern till Arkham Knight visste vi egentligen ingenting om spelets handling eller vilka superskurkar som skulle ställa till med oreda i Gotham City.

Arkham Knight ser ut att bli ett ännu större spel än sina föregångare och vi som väntar på det hoppas att det även kommer att bli ännu bättre.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0