Fem chansningar som inte gick vägen

Publicerad:

Skrivet av:Spelbloggen

Verifierat av

Max L

Ibland måste man chansa för att vinna. Här är fem chansningar i spelvärlden som inte riktigt gick hem.

Duke Nukem Forever

Duke Nuke Forever är evighetshistorien från 3D Realms som skulle förändra FPS-genren. Det blev inte riktigt så, även om introt är lite småroligt. Du får nämligen börja med att spela Duke Nukems spel, för han är en sådan superstjärna så det görs spel om honom, med hans namn. Och självfallet spelar du som Duke Nukem själv. Men därefter går det utför, och det hela är en tämligen medioker historia med barnslig humor. Så vad är chansningen? Jo, Gearbox – kända för Borderlands-spelen – köpte loss hela kalaset för en väldig massa pengar. Det gick ju sådär…

Super Mario RPG

Super Mario RPG är rollspelet som Nintendo gjorde tillsammans med Square (sedermera Square Enix), vilka är kända för Final Fantasy-spelen bland annat. Det är ett ganska trevligt rollspel i Super Marios värld, så man kan ju fråga sig varför det är med på den här listan. Jo, dessvärre blev det ju inte fler Square-rollspel till Nintendos spelkonsoler, där de annars brukade hamna. Nintendo satsade på sin Nintendo 64, men Square ville ha utrymme för videosekvenser och då var det förstås PlayStation som gällde. Inte helt lyckat. Relationen har tinat upp och du kan faktiskt köpa flera Final Fantasy-spel till Nintendo Switch.

Bejeweleds free to play-värld

Electronic Arts köpte Popcap, som bland mycket annat gör de klassiska matcha tre-spelen i Bejeweled-serien. Men tyvärr har Electronic Arts, som många andra numera, dille på att mjölka spelarna på så mycket pengar som möjligt via allt från lootboxes som gems vilka används för att låsa upp bonusar. Det är vad som hände med Bejeweled i Electronic Arts ägo, och de senare spelen – alla mobila så klart – är närmast ospelbara. Bättre att ta Folkeautomaten login och spela med riktiga pengar i så fall.

Virtual Boy

Nintendo var tidiga med virtual reality och 3D, även om konsolen Virtual Boy, som inte släpptes i Sverige, knappt var någondera. Den här tingesten fick bara en handfull spel innan Nintendo la ner hela kalaset. Huvudvärk vid längre spelsessioner och enbart rött och svar (!) i spelen hörde till alla dessa minustecken som konsolen drogs med. Nintendo fick förstås upprättelse med Nintendo 3DS, och det kommer även en VR-variant till Switch i form av kartongtillbehöret Labo.

Daikatana

John Romero gjorde Doom, spelet som gjorde FPS-genren till det absolut största under så lång tid. Så när han säger att han ska göra ett nytt mästerverk på sin egen studio så hoppades många på mycket. Men Daikatana försenades och försenades, inte riktigt lika mycket som Duke Nukem Forever, men folk skämtade om det. Spelet då? Ja, det var ju inget vidare dessvärre, men det fanns en Game Boy-version som var lite småkul. Den hade dock ingenting med det Daikatana som Romero jobbat så länge på.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0